Κουνουπίδι με μανιτάρια

Λίγο πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με χοντροσπασμένα φουντούκια.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 15′

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

30 ml λάδι καρύδας ή σησαμέλαιο αν δεν βρίσκουμε καρύδας

600 γρ. κουνουπίδι, σε μπουκετάκια

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

350 γρ. λευκά μανιτάρια, σε τέταρτα

30 ml χυμό λάιμ

200 ml γάλα καρύδας

1 κουτ. σούπας κάρι, σκόνη

30 γρ. καστανή ζάχαρη

80 γρ. φουντούκια, ψημένα, χοντροσπασμένα

1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα γουόκ ή σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι καρύδας και σοτάρουμε για 2 λεπτά το κουνουπίδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σωθούν τα υγρά που θα βγάλουν τα μανιτάρια.

Σβήνουμε με τον χυμό λάιμ και προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το κάρι, τη ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα για περίπου 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και τον δυόσμο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk