Ταραμοσαλάτα γλυκοπατάτας

Φυσικά και συνοδεύει ιδανικά το ψάρι!

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 5΄, Ψήσιμο 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 1 κιλό)

500 γρ. πορτοκαλί γλυκοπατάτες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα

125 γρ. λευκός ταραμάς

Χυμός λεμονιού, κατά βούληση

250 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες με λαδόκολλα και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο. Τις ψήνουμε για περίπου μία ώρα, να μαλακώσουν αρκετά. Τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις ξετυλίγουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Τις χτυπάμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον ταραμά και χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε το χτύπημα και σταδιακά ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk