Μαυρομάτικα με τόνο

Μοναδικός συνδυασμός οσπρίου, ψαριού και λαχανικών σε μια σαλάτα.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 15′ Ψήσιμο 30′

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

230 γρ. φασόλια μαυρομάτικα

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ψιλές ροδέλες

200 γρ. τόνος Αλοννήσου σε βαζάκι

5 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος

2 κουταλιές της σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος

2 καρότα, στον ατμό ή βρασμένα, σε ροδέλες

1 πατάτα, στον ατμό ή βρασμένη, σε κύβους

150 γρ. φουντίτσες μπρόκολου, στον ατμό ή βρασμένες

1 κουτ. σούπας κάππαρη

1 κουτ. της σούπας κρίταμο

Για το ντρέσινγκ

10 ml λεμόνι

50 ml ελαιόλαδο

Θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε, σε άφθονο κρύο νερό, τα φασόλια και τα βράζουμε για 5′ – 10′. Τα σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε ακριβώς το ίδιο, αφήνοντάς τα να βράσουν για άλλα 20′. Με τον τρόπο αυτό δεν θα λιώσουν τα φασόλια στο βράσιμο. Τα σουρώνουμε.

Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και την πατάτα σε κύβους. Σουρώνουμε τον τόνο και τον σπάμε σε μικρότερα κομμάτια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα λαχανικά με τα φασόλια, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, το κρίταμο, την κάππαρη και, τέλος, τον τόνο.

Ντρέσινγκ

Σε ένα μικρότερο μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό λεμόνι με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk