Από τις 12 Δεκεμβρίου ο Κίμι Ραικόνεν δεν θα είναι πλέον οδηγός της F1. Ο 42χρονος Φινλανδός προτίμησε να τελειώσει την καριέρα του με το GP 2021 του Άμπου Ντάμπι, μετά από 19 σεζόν.

Έπειτα από λίγο καιρό, ωστόσο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 δεν φαίνεται να λυπάται καθόλου για ότι άφησε πίσω του, όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στο Motorsport.com.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχουν νόημα, τουλάχιστον για μένα, στη Formula 1. Το ξέρουμε, αλλά κανείς δεν λέει τίποτα. Υπάρχει πολύ ψέμα στο περιβάλλον, είναι πιο όμορφο να μείνεις έξω από αυτό», τόνισε.

«Τα χρήματα έχουν αλλάξει τα πράγματα και σε αυτό το περιβάλλον, όπως σε κάθε άθλημα. Όσο περισσότερα λεφτά, τόσο περισσότερη πολιτική υπάρχει. Αυτό συμβαίνει παντού, σε κάθε χώρα. Υπάρχουν παιχνίδια που παίζονται από άγνωστα άτομα. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θέλουν να έχουν δύναμη. Θα υπήρχαν πολλοί στη F1 που θα τα πήγαιναν καλά και στην πραγματική πολιτική», πρόσθεσε ο πρώην οδηγός της McLaren και της Ferrari.

«Έτσι ήταν εδώ και πολλά χρόνια. Ίσως ο κόσμος να συνειδητοποιήσει πολλά περισσότερα τώρα. Ξέρω πολλά πράγματα που συμβαίνουν, αλλά ήμουν ξένος σε αυτό. Δεν νομίζω ότι είναι πολύ υγιές για έναν άνθρωπο να παρασύρεται από αυτά».