Σκληρή απάντηση στα όσα ανέφερε νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας το οποίο επιτέθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ επιτέθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σαεκλλαροπούλου με αφορμή τις δηλώσεις της στην εκδήλωση επίσης παρουσίασης του σχεδίου ανέγερσης του του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, κάνει λόγο για «αβάσιμους ισχυρισμούς», σημειώνοντας πως «η Ελλάδα επιχείρησε να εισβάλει στην Ανατολία, και ότι ο ελληνικός στρατός διέπραξε βάρβαρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ειδικά εναντίον αθώων πολιτών στην περιοχή της Δυτικής Ανατολίας».

Σκληρή απάντηση από την κυβέρνηση

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στην επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε πως τα ιστορικά γεγονότα είναι πολύ συγκεκριμένα, οι εγκληματικές και δολοφονικές συμπεριφορές, όπως οι γενοκτονίες, είναι πράγματα που έχουν συμβεί και έχουν χαρακτηριστεί όχι μόνο από τη χώρα μας αλλά και από άλλες χώρες. «Η ιστορία δεν παραχαράσσεται και πολύ περισσότερο, δε διαγράφεται», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ είχε χαρακτηρίσει «αβάσιμα» τα όσα είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εκδήλωση επίσημης παρουσίασης του σχεδίου ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Εκεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τονίσει ότι η ιστορία του ποντιακού ελληνισμού υπήρξε μακρά, λαμπρή και οδυνηρή. «Η τραγική κατάληξή της, με την μεθοδευμένη και συστηματική γενοκτονία που με διωγμούς, σφαγές, προσπάθειες βίαιου εξισλαμισμού και ανείπωτη βαρβαρότητα, τους ξερίζωσε από τις πατρογονικές εστίες τους και τους έφερε στον δρόμο της προσφυγιάς, είναι ανεπούλωτο τραύμα», πρόσθεσε.