Wrap με ψάρι

Αντικαθιστούμε το ψωμί ή την αραβική πίτα με φύλλα μαρουλιού και ετοιμάζουμε ένα γρήγορο και εύκολο σάντουιτς- μικρογεύμα.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία – παρασκευή 20΄ Αναμονή περίπου 15΄

ΥΛΙΚΑ (για 4-5 wraps)

5-6 ντοματίνια

300 γρ. φιλέτο ψαριού (έχουμε χρησιμοποιήσει φιλέτο μπακαλιάρου, μπορεί όμως να γίνει και με ψάρι που μας έχει περισσέψει)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. νερό

1-2 μικρά αγγουράκια, με τη φλούδα, κομμένα σε μικρούς κύβους

1 μικρό αβοκάντο, σε μικρούς κύβους

1 μικρό, κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Χυμός από 1 λάιμ

4-5 μεγάλα φύλλα μαρουλιού

Φύλλα κόλιανδρου

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε τα ντοματίνια σε μικρά κομματάκια και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά στο σουρωτήρι να στραγγίξουν. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα του ψαριού. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το απλώνουμε και στη συνέχεια βάζουμε μέσα τα φιλέτα του ψαριού. Ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό από την κάθε πλευρά χωρίς να το πειράζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά πολύ, προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοψήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμη χωρίς να το ξεσκεπάσουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά αφήνοντας το καπάκι κλειστό για 2-3 λεπτά. Κόβουμε το ψάρι σε ακανόνιστα κομμάτια.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αγγούρι με τα ντοματίνια, το αβοκάντο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και χυμό από μισό λάιμ. Ανοίγουμε τα φύλλα του μαρουλιού και πάνω τους μοιράζουμε τη σαλάτα, στη συνέχεια το ψάρι, φύλλα κόλιανδρου και τέλος στύβουμε από πάνω τον επιπλέον χυμό λάιμ. Τυλίγουμε σε wrap.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk