«Πειραγμένη» καρμπονάρα

Χρησιμοποιούμε λούζα Μυκόνου (ή άλλη της αρεσκείας μας) και απολαμβάνουμε ένα ιταλικό πιάτο με ελληνική νότα.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

 

Προετοιμασία 5΄ Μαγείρεμα 10΄-12΄

 

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

150 γρ. μακαρόνια

70 γρ. λούζα Μυκόνου (ή κάποια άλλη της αρεσκείας μας), σε μικρά καρέ

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 μεγάλο αβγό

30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε, κρατώντας όμως περίπου 1 κούπα από το νερό στο οποίο έβρασαν.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια, ρηχή κατά προτίμηση, κατσαρόλα που έχουμε βάλει σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε εκεί τη λούζα, να αλλάξει χρώμα, και σβήνουμε τη φωτιά.

Χτυπάμε σε ένα μπολ τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με το αβγό και λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ενσωματώνουμε την περισσότερη από την παρμεζάνα.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα με τη λούζα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα του αβγού και ανακατεύουμε για περίπου 1΄, εκτός φωτιάς. Αραιώνουμε, αν χρειάζεται, με λίγο ακόμα από το κρατημένο νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα. Σερβίρουμε όσο ακόμα είναι ζεστό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk