Προετοιμασία-παρασκευή 45′

ΥΛΙΚΑ  (για 8 μερίδες)

1 κιλό πατάτες baby

15 αβγά ορτυκιού

5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

½ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος

40 ml ελαιόλαδο

5-6 κ.γ. μπρικ

Θαλασσινό αλάτι

Για το ντρέσινγκ

4 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν

30 ml ελαιόλαδο

60 ml χυμός λεμoνιού

1 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι

1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή ½ κ.γ. θυμαρίσιο μέλι

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε με τη φλούδα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό. Τις βάζουμε σε δυνατή φωτιά και όταν πάρουν βράση σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (προσοχή να μην παραμαλακώσουν και αρχίζει να φεύγει η φλούδα). Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μεταξύ, βάζουμε τα αβγά ορτυκιού σε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό και το βάζουμε στη φωτιά. Αφού πάρει βράση το νερό, τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να γίνουν σφιχτά. Στραγγίζουμε και τα αφήνουμε λίγο σε κρύο νερό για να κρυώσουν και να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα.

Μόλις κρυώσουν οι πατάτες, τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα 3/4 της ποσότητας του άνηθου, λίγο αλάτι θαλασσινό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια.

Ξεφλουδίζουμε τα αβγά, τα κόβουμε και αυτά στη μέση και τα ρίχνουμε στις πατάτες, ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε το μισό μπρικ και αδειάζουμε την πατατοσαλάτα σε μια πιατέλα.

Χτυπάμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μούλτι, για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα το υπόλοιπο μπρικ, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο άνηθο.