Καβουροσαλάτα με ρόκα και σπανάκι

Βυθίζουμε το καβούρι για 2 ώρες σε χυμούς εσπεριδοειδών και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10′ Αναμονή 2 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 4 – 6 μερίδες)

130 γρ. καβούρι, την ψίχα

300 γρ. ρόκα baby

300 γρ. σπανάκι baby

2 – 4 φέτες αβοκάντο

1 κουτ. γλυκού μαΐντανός ψιλοκομμένος

1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

Ξύσμα από 1/2 λεμόνι

2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού

2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

60 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε μέσα σε ένα μπολ τους χυμούς και μαρινάρουμε εκεί το καβούρι για 2 ώρες.

Πλένουμε τη ρόκα και το σπανάκι καλά και τα στεγνώνουμε. Τα μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το κρεμμυδάκι, τα ξύσματα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Μόλις αναμειχθούν καλά, προσθέτουμε το μαριναρισμένο καβούρι με τους χυμούς του, αλάτι, πιπέρι και τις φέτες του αβοκάντο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk