Προετοιμασία 10′ Αναμονή 2 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 4 – 6 μερίδες)

130 γρ. καβούρι, την ψίχα

300 γρ. ρόκα baby

300 γρ. σπανάκι baby

2 – 4 φέτες αβοκάντο

1 κουτ. γλυκού μαΐντανός ψιλοκομμένος

1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

Ξύσμα από 1/2 λεμόνι

2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού

2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

60 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε μέσα σε ένα μπολ τους χυμούς και μαρινάρουμε εκεί το καβούρι για 2 ώρες.

Πλένουμε τη ρόκα και το σπανάκι καλά και τα στεγνώνουμε. Τα μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το κρεμμυδάκι, τα ξύσματα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Μόλις αναμειχθούν καλά, προσθέτουμε το μαριναρισμένο καβούρι με τους χυμούς του, αλάτι, πιπέρι και τις φέτες του αβοκάντο.