Καπνιστή πέστροφα σε άλειμμα

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Καλό είναι να την καταναλώσουμε μέσα σε 2 μέρες γιατί το γιαούρτι μπορεί να βγάλει υγρά.

Προετοιμασία 10’

 ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)

250 γρ. φιλέτο καπνιστής πέστροφας, καθαρισμένο προσεκτικά από κόκαλα ή ίχνη πέτσας

80 ml κρέμα γάλακτος

220 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

1 κουτ. σούπας βούτυρο

3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι

2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας μπρικ

Επιπλέον άνηθος για γαρνίρισμα

Θαλασσινό αλάτι (με προσοχή!)

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει (περίπου σε θερμοκρασία δωματίου). Πολτοποιούμε στο μούλτι την πέστροφα με την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού. Η υφή που θέλουμε να πάρει είναι λεία και κρεμώδης.

Στο μεταξύ, χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα στο μίξερ σε σαντιγί.

Την ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα της πέστροφας. Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε τη μους σε μπολ και στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Προτού σερβίρουμε ρίχνουμε πάνω το μπρικ και διακοσμούμε με επιπλέον άνηθο.

Σερβίρουμε με αγγουράκια και κράκερ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk