Χαμός επικράτησε, το πρωί του Σαββάτου, στον «αέρα» του ΑΝΤ1 με καλεσμένους επιστήμονες στην Ελλάδα και τον «καθηγητή Δρ. Γεώργιο Ζουγανέλη» από την Ιαπωνία.

Αρχικώς, ο κ. Ζουγανέλης βγήκε στο «παράθυρο» της εκπομπής «Πρωινοί Τύποι», αλλά αρνήθηκε να μιλήσει, καθώς δεν «έπεσε» αμέσως μετά την εμφάνιση του η κάρτα με το όνομά και την ιδιότητα που ο ίδιος είχε ζητήσει και θέσει ως προαπαιτούμενο για να μετέχει στην συζήτηση.

Αφού επανήλθε, ο κ. Ζουγανέλης υποστήριξε πως τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή, είναι πειραματικά και δεν έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα τους, προτρέποντας τους ανεμβολίαστους να μην κάνουν το εμβόλιο και αμφισβητώντας την επιστημονική κοινότητα σε όλον τον πλανήτη.

Του απάντησε η κ. Γεωργία Γκιούλα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής Μικροβιολογίας ΑΠΘ, λέγοντας «παλεύουμε με έναν ιό, με την μετάλλαξη Δέλτα. Υπάρχουν εμβόλια που έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα τους εναντίον της παραλλαγής. Το μήνυμα, λοιπόν, προς όλους είναι να εμβολιαστούμε και να προστατευθούμε».

Ακολούθησε έντονος διάλογος του κ. Ζουγανέλη με τους παρουσιαστές της εκπομπής, αλλά και με τους καλεσμένους επιστήμονες, προς τους οποίους ήταν εριστικός, ενώ αποκάλεσε «ψεύτη» τον καθηγητή Γενετικής, Κώστα Τριανταφυλλίδη, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις.

Παρακολουθήστε το επίμαχο απόσπασμα