Σούπα βελούδινη

Το μπλε τυρί δίνει τη δική του νότα στη σούπα από μπρόκολο, χωρίς όμως να επισκιάζει τις υπόλοιπες γεύσεις.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 15′ Ψήσιμο: 25′

 

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

1 μέτριο μπρόκολο

1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σέλερι – το κλωνάρι μόνο, ψιλοκομμένο

1 πράσο κομμένο σε ροδέλες

1 πατάτα μεσαία σε κυβάκια

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

25 γρ. βούτυρο αγελάδος

200 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. μπλε τυρί

1 λίτρο ζωμός λαχανικών

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ψιλοκόβουμε σε κυβάκια τα σκληρά μέρη (κορμό και κλωναράκια) από το μπρόκολο και κρατάμε χωριστά τα μαλακά μέρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σε ήπια φωτιά ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί για 4′.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το πράσο, το σέλερι και την πατάτα και σοτάρουμε για 5′ σε χαμηλή φωτιά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον ζωμό λαχανικών, τα κυβάκια από τα σκληρά μέρη του μπρόκολου και βράζουμε για 10 – 15′.

Προσθέτουμε τα μαλακά μέρη του μπρόκολου και βράζουμε για 5 – 8′. Κρατάμε 2 – 3 «μπουκέτα» για να διακοσμήσουμε τα πιάτα μας.

Πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μίξερ. Δημιουργείται μια σούπα παχύρρευστη. Προσθέτουμε την κρέμα και το μπλε τυρί και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε βάζοντας μισό «μπουκέτο» και λίγο τρίμμα από το μπλε τυρί σε κάθε πιάτο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk