Ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε για το «στοίχημα» του δεύτερου γύρου των εκλογών και τη δική του στρατηγική.

Όπως εκτίμησε, η μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων (270.000) δείχνει την τεράστια δυναμική που έχει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο «πρέπει να γίνει ένα κόμμα βάσης, με οργανώσεις και κοινωνικά δίκτυα. Το στοίχημά μου είναι το πολιτικό μας πρόγραμμα να οικοδομήσει τις συμμαχίες με τους πολίτες. Ένα κόμμα δηλαδή, που θα ενοποιήσει δυνάμεις. Απεδείχθη ότι η ρίζα του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ ισχυρή στην κοινωνία», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του OPEN.

Ερωτηθείς για τις εκτιμήσεις του ως προς τον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ της επόμενης Κυριακής, τόνισε ότι πρόκειται «για μια νέα εκλογική μάχη» και προσέθεσε πως «η πολιτική είναι γεμάτη εκπλήξεις».

«Την επόμενη Κυριακή, θα αγωνιστώ σαν να είναι μια νέα εκλογική μάχη»

«Θα αγωνιστώ με πολιτικό πολιτισμό, όπως τώρα και όπως φέρθηκα θεσμικά με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους, έτσι θα φερθώ και τώρα. Θα αγωνιστώ σαν να ειναι μια νέα εκλογική μάχη, με στόχο να μη χαθεί η προίκα των 270.000 ψηφοφόρων και η παράταξη να βγει την επόμενη Δεύτερα ακόμα πιο ισχυρή», υπογράμμισε.

Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής debate με τον αντίπαλό του, Γιώργο Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «πρέπει να γίνει δημόσιος διάλογος, με τα κριτήρια που είχαμε συμφωνήσει» και προσθέτοντας: «Εύχομαι να συμφωνήσουμε στους όρους».

«Νικηφόρο σχήμα και στις επόμενες εκλογές»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους ψηφοφόρους να του δώσουν την ευκαιρία να δημιουργήσει μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη.

«Καλώ όλους του ψηφοφόρους να μου δώσουν την ευκαιρία να φτιάξω μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη και είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το σχήμα θα ειναι νικηφόρο και στις επόμενες εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι θα κάνει με τα οικονομικά βάρη του ΠΑΣΟΚ

«Η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει και θα είναι ένα κόμμα βάσης και όχι βαρώνων», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τα οικονομικά βάρη του κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε ότι ο ίδιος δεν φέρει ευθύνες για αυτά που έγιναν στο παρελθόν, «όμως, θα το αντιμετωπίσουμε το θέμα και θα ζητήσουμε ρύθμιση με τους δανειστές, με βάση τις οικονομικές μας δυνατότητες», προσέθεσε.

«Δεν θα παίξουμε ρυθμιστικό, αλλά πρωταγωνιστικό ρόλο»

Σχετικά με το όραμά του για το κόμμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα παίξουμε ρυθμιστικό ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι, αλλά πρωταγωνιστικό, με καθαρό πρόγραμμα απέναντι στη Δεξιά και τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά για τους ευάλωτους πολίτες».

Τόνισε, μάλιστα, ότι «τα άλλα δύο κόμματα δεν είναι γίγαντες απέναντί μας, κάνουν απλή διαχείριση» και προσέθεσε: «Εγώ δεν κρατάω ίσες αποστάσεις απέναντί τους, αφού είμαστε άλλα κόμματα».

«Η σοσιαλδημοκρατία αντεπιτίθεται σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, λέγοντας ότι δεν βλέπει το λόγο γιατί να μην γίνει αυτό και στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων, με «καθαρές απαντήσεις».

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε κάποιες συνιστώσες του προγράμματός του, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος: «Επαναφορά του ΕΚΑΣ, αύξηση του κατώτατου μισθού, προτάσεις αντιμετώπισης των ενεργειακών ανισοτήτων, όπως για παράδειγμα η ευρεία χρήση φωτοβολταϊκών στις στέγες», καταλήγοντας πως πρέπει να μιμηθούμε τις βέλτιστες πρακτικές των άλλων χωρών.