Οι ψηφοφόροι μου δεν περιμένουν υποδείξεις για το τι να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο, ήταν το μήνυμα του Παύλου Γερουλάνου στο ερώτημα αν θα στηρίξει Νίκο Ανδρουλάκη ή Γιώργο Παπανδρέου.

Μεγάλο προβάδισμα

Ο κ. Γερουλάνος ερωτηθείς εάν και ποιον υποψήφιο θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, απάντησε ότι θα τους ακούσει, ωστόσο, σημείωσε ότι αυτοί πουν τον στήριξαν δεν περιμένουν υποδείξεις για το τι θα κάνουν.

«Ο κόσμος έχει άποψη, ενημερώνεται, κρίνει και είναι υποτιμητικό να σκεφτόμαστε με τέτοιους όρους, εγώ σίγουρα δεν θέλω να σκέφτομαι τους ψηφοφόρους με τέτοιους όρους. Από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να κάνει την τοποθέτησή του. Το προβάδισμα είναι σαφέστατα μεγάλο, από κει και πέρα έχουμε δει ανατροπές, αλλά πιστεύω ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας από κει και πέρα» τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Στοίχημα η ενότητα

Απαντώντας στο ερώτημα ποιο είναι το στοίχημα της επόμενης μέρας για το ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι είναι η ενότητα. «Να βγούμε από δω αντιλαμβανόμενοι ότι ο κόσμος έχει ξεπεράσει διχασμούς μέσα στο κόμμα, ότι όλες οι παλιές κόντρες ή ο καθένας που έκανε τα κόμματά του, όλα αυτά έχουν μείνει στο παρελθόν και ότι είναι ώρα να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά με μια διάθεση να δώσουμε κάτι στην χώρα και όχι με μια διάθεση να δώσουμε κάτι στους φίλους μας» ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τα χτεσινά αποτελέσματα και το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό που πήρε, ο κ. Γερουλάνος επεσήμανε ότι «τα περιμέναμε αυτά τα αποτελέσματα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά εμένα» και πρόσθεσε:

Η πόλωση των τριών πρώτων κόστισε

«Υπήρχε μια πόλωση των τριών πρώτων και μια αγωνία για το ποιοι θα περάσουν στον δεύτερο γύρο και αυτό κόστισε στους λεγόμενους τρεις μικρούς με ποσοστά χαμηλά, παρά το γεγονός ότι και εγώ και ο κ. Χρηστίδης και ο κ. Καστανίδης είχαμε να πούμε κάτι διαφορετικό, αλλά αυτή είναι η κάλπη και η κάλπη πάντα έχει μια σοφία».

«Κάναμε μια καμπάνια 30 ημερών, ήταν πραγματικά μικρός ο χρόνος για να κάνουμε κάτι μεγαλύτερο. Ακούστηκε η πρότασή μας για την αναγέννηση και αυτό είναι μια παρακαταθήκη. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία να μιλάμε για την σημασία του να υπάρχει μια ριζοσπαστική αποσυγκέντρωση της εξουσίας, μια ανατροπή του πολιτικού μας συστήματος όπως το ξέρουμε σήμερα», συμπλήρωσε ο κ. Γερουλάνος.

Χρειάζεται αξιόπιστη αντιπολίτευση

Ο κ. Γερουλάνος μιλώντας για τους 270.000 ψηφοφόρους που προσήλθαν στις εσωκομματικές κάλπες στον πρώτο γύρο χτες χαρακτηρίσε την παρουσία τους «συγκινητική» και «συγκλονιστική» τονίζοντας ότι στέλνει, ένα μήνυμα ότι χρειάζεται αυτός ο κόσμος μια ελπίδα.

«Έστειλαν ένα μήνυμα ότι εμείς είμαστε εδώ και να μας υπολογίζετε. Αυτό το οποίο λέει ο κόσμος είναι ότι πρώτα απ’ όλα χρειαζόμαστε αξιόπιστη αντιπολίτευση και κυβερνητικό πρόγραμμα εναλλακτικό από αυτό που δίνει σήμερα η ΝΔ. Όσο περισσότερο απογοητεύονται ότι κάτι τέτοιο δεν θα έρθει ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο περισσότερο πηγαίνουν στην κάλπη και λένε ότι «εμείς είμαστε εδώ και αυτά που ζητάμε τα θέλουμε», αυτό είπε ο κόσμος χθες και πρέπει να το σεβαστούμε σε όλες του τις εκφάνσεις» σημείωσε ο κ. Γερουλάνος.

Ξεπέρασε τις κόντρες του παρελθόντος

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, ο κ. Γερουλάνος, σημείωσε ότι ήταν ένα καθαρό προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος ξεπέρασε τις κόντρες του παρελθόντος και οι ψηφοφόροι τον στήριξαν.

«Δεν μπορώ να σας πω αν αυτό που ψήφισε ο κόσμος ήταν και σε ποιο βαθμό μια ανανέωση ιδεολογική. Περιμένω αυτή την εβδομάδα, να ακούσω τρία πράγματα που χρειάζεται το κόμμα την επόμενη ημέρα. Δεν μπορεί να μην υπάρχει ιδεολογικό στίγμα, δεν μπορεί να μην υπάρχει καταστατικό ανοιχτού κόμματος και τρίτον, θέλει εξόρμηση, να βγούμε έξω και να λιώσουμε σόλες για να ενεργοποιήσουμε τον κόσμο που σήμερα είναι ανενεργός» υπογράμμισε ο Παύλος Γερουλάνος.