Προετοιμασία 35΄ Ψήσιμο περίπου 25΄

 

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 12 μερίδες)

220 γρ. βούτυρο αγελάδος

220 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, τεμαχισμένη

450 γρ. ζάχαρη

4 μεγάλα αβγά

5 γρ. μπέικιν πάουντερ

150 γρ. αλεύρι μαλακό

80 γρ. καρύδια (ψιλοκομμένα)

Για τη σάλτσα σοκολάτας

250 γρ. κουβερτούρα

50% – 55% κακάο

370 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ διαμέτρου περίπου 25 εκ.

Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα ανοξείδωτο μπολ και το ακουμπάμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (μπεν μαρί). Προσέχουμε να μην ακουμπάει το μπολ πάνω στο νερό. Ανακατεύουμε συχνά με μια σπάτουλα, μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή σάλτσα σοκολάτας. Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και αφήνουμε λίγο τη λιωμένη σοκολάτα να κρυώσει.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αβγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα ή το ταψί. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο. Θα είναι αρκετά ρευστή η σοκολατόπιτα και δεν θα μοιάζει με κέικ. Ρίχνουμε από πάνω, με το που τη βγάλουμε από τον φούρνο, τη σάλτσα σοκολάτας, την οποία θα απορροφήσει η σοκολατόπιτα  και θα σφίξει περισσότερο. Επίσης, όταν κρυώσει, θα σταθεροποιηθεί ακόμη περισσότερο.

Σάλτσα σοκολάτας

Περίπου 5 λεπτά προτού βγάλουμε τη σοκολατόπιτα από τον φούρνο, ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βράζουμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε σταδιακά στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις βγει η σοκολατόπιτα από τον φούρνο την περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας. Αφήνουμε το γλυκό για 2 ώρες να κρυώσει και σερβίρουμε.