Λαχανοσαλάτα με πορτοκάλι και μανούρι

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

Αρωματισμένη με φινόκιο και μάραθο και πασπαλισμένη με φιστίκια Αιγίνης.

Προετοιμασία 10′

ΥΛΙΚΑ  (για 4 μερίδες)

400 γρ. λευκό λάχανο, λεπτοκομμένο

1 κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 μικρό φινόκιο, σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. μάραθος ψιλοκομμένος

2-3 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης

200 γρ. μανούρι, σε μικρά κομμάτια

Για το ντρέσινγκ

2 κ.σ. λευκό ξίδι

2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού

70 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσινγκ: Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αβγοδάρτη, το ξίδι με τον χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι ενώ ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σταματάμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά, με τα χέρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk