Στον αέρα βρίσκονται πλέον τα debate των υποψηφίων στο Κίνημα Αλλαγής. Η συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη στις 17:00, αναβλήθηκε και όλοι οι υποψήφιοι δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την στάση που κρατά η πλευρά Παπανδρέου.

Όπως έγινε γνωστό ότι η κυρία Χαλάτση που εκπροσωπεί την πλευρά Παπανδρέου δήλωσε αδυναμία να προσέλθει στη συνεδρίαση η οποία αναβλήθηκε για αύριο χωρίς να γίνει γνωστή η ώρα. Η εκπρόσωπος του κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Καπετανάκη ότι ισχύει η πρόταση την οποία κατέθεσε χθες, ενώ στην ΕΔΕΚΑΠ έστειλε επιστολή και ο κ. Παπανδρέου επιμένοντας στη θέση του για τα debate.

Οι εκπρόσωποι των άλλων υποψηφίων έμαθαν για την απόφαση της πλευράς Παπανδρέου να μην προσέλθει στη συνεδρίαση δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει και έμειναν άφωνοι.

Η πλευρά Λοβέρδου αντέδρασε άμεσα.

Σε δήλωσή του τόνισε: «Χτες οι πέντε από τους έξι υποψηφίους συμφωνήσαμε στο γενικό πλαίσιο διεξαγωγής του debate κατά το πρότυπο του 2017. Η πλευρά του κ. Παπανδρέου διαφώνησε και ζήτησε να επαναληφθεί η συνεδρίαση σήμερα στις 17.00, προκειμένου να μας γνωστοποιήσει την τελική της απόφαση, αίτημα το οποίο σεβαστήκαμε και κάναμε αποδεκτό. Σήμερα, και μόλις 10 λεπτά πριν από την συμφωνηθείσα ώρα συνεδρίασης της επιτροπής για την λήψη της τελικής απόφασης, η πλευρά του κ. Παπανδρέου, ζήτησε τελείως άκομψα, ξαφνικά και αδικαιολόγητα την εκ νέου αναβολή της συζήτησης. Εμείς θα επιμείνουμε, στην διεξαγωγή του debate, σε ένα γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο μεταξύ των υποψηφίων, χωρίς κανένα φόβο».

Ενοχλημένη φέρεται και η πλευρά Ανδρουλάκη με τον Βαγγέλη Τσόγκα που τον εκπροσωπεί στην επιτροπή να διαμαρτύρεται έντονα.

Μετά την εξέλιξη αυτή είναι άγνωστο τι θα γίνει με τα debate, αν θα γίνουν ή αν η όλη ιστορία έχει τιναχτεί στον αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει υπάρξει ήδη συμφωνία μεταξύ των 5 υποψηφίων, που συμφωνούν να γίνει η διαδικασία όπως το 2017, να προχωρήσουν μόνοι τους, χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου αν δεν υπάρξει λευκός καπνός στην αυριανή συνεδρίαση. Για το σκοπό αυτό προτίθενται να στείλουν επιστολή στην ΕΡΤ που πάντως έχει τη θέση ότι θα φιλοξενήσει debate με όλους τους υποψηφίους.

Σε κάθε περίπτωση μια διαδικασία που θα μπορούσε να συμφωνηθεί εύκολα, αφού υπήρχε το προηγούμενο του 2017 και η οποία θα μπορούσε να συμβάλλει στην τόνωση του ενδιαφέροντος του κόσμου φαίνεται να αποτελεί αντικείμενο ελιγμών που εξυπηρετούν προεκλογικές στρατηγικές.

Οι πέντε υποψήφιοι αφήνουν να εννοηθεί ότι ο κ. Παπανδρέου έψαχνε τρόπο να αποφύγει την κατά πρόσωπο αντιπαράθεση. Η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού απαντά ότι ο κ. Παπανδρέου επιζητά και δεν αποφεύγει τα debate τα οποία όμως θα πρέπει να έχουν πολιτική ουσία και να μην γίνονται για τις εντυπώσεις.