Σαλάτα με κινέζικο λάχανο, φινόκιο και γαρίδες

Το ροζ γκρέιπφρουτ στη σος της δίνει μοναδική γεύση.

Food styling:Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Νίκος Παλιόπουλος

Προετοιμασία-παρασκευή 15′

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 μερίδες)

1 κινέζικο λάχανο, ψιλοκομμένο

250 γρ. ουρές από γαρίδες μεγάλου ή μεσαίου μεγέθους, βρασμένες και καθαρισμένες από το κέλυφος

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 φινόκιο, σε λεπτές φέτες

1 ροζ γκρέιπφρουτ, σε μικρούς κύβους

4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

Για το ντρέσινγκ

1 ροζ γκρέιπφρουτ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. λευκό ξίδι

1 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο γκρέιπφρουτ

1 κ.σ. σιρόπι αγαύης

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσινγκ: Στύβουμε σε ένα μπλέντερ ή μούλτι, με τα χέρια, το γκρέιπφρουτ, αφήνοντας να πέφτουν και λιωμένα κομμάτια φρούτου μαζί. Αφαιρούμε τα κουκούτσια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το ντρέσινγκ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk