Προετοιμασία-παρασκευή 15′

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 μερίδες)

1 κινέζικο λάχανο, ψιλοκομμένο

250 γρ. ουρές από γαρίδες μεγάλου ή μεσαίου μεγέθους, βρασμένες και καθαρισμένες από το κέλυφος

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 φινόκιο, σε λεπτές φέτες

1 ροζ γκρέιπφρουτ, σε μικρούς κύβους

4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

Για το ντρέσινγκ

1 ροζ γκρέιπφρουτ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. λευκό ξίδι

1 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο γκρέιπφρουτ

1 κ.σ. σιρόπι αγαύης

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσινγκ: Στύβουμε σε ένα μπλέντερ ή μούλτι, με τα χέρια, το γκρέιπφρουτ, αφήνοντας να πέφτουν και λιωμένα κομμάτια φρούτου μαζί. Αφαιρούμε τα κουκούτσια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το ντρέσινγκ.