Κοντοσούβλι κοτόπουλου στον οικιακό φούρνο

Ψήνουμε χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τις αντιστάσεις του φούρνου. Ακουμπάμε τη σούβλα ή τις σούβλες μας στο γείσο ενός ψηλού ταψιού (για να στάζει το λίπος).

Φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10′, Αναμονή 12 ώρες, Ψήσιμο 50′

ΥΛΙΚΑ  (για 2 σούβλες των 25 εκ. ή για 1 των 50 εκ. – 4 μερίδες)

2 κιλά μπούτι κοτόπουλου φιλεταρισμένο

500 γρ. ξερά κρεμμύδια (προαιρετικά) καθαρισμένα και με ξεχωρισμένες τις φέτες (όχι κομμένες)

1 κιλό κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε «τετράγωνα» κομμάτια

Για τη μαρινάδα

Χυμός από 1,5 λεμόνι

Χυμός από 2 πορτοκάλια

1 κ.σ. κοφτή μουστάρδα

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί (προαιρετικά)

50 ml ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε τα μπούτια του κοτόπουλου στη μέση καθέτως και τα βάζουμε αποβραδίς στη μαρινάδα.

Την επομένη τα βγάζουμε από τη μαρινάδα (δεν την πετάμε, θα τη χρησιμοποιήσουμε ξανά κατά το ψήσιμο) και τα περνάμε «πλεκτά» στη σούβλα (πλεκτά σημαίνει ότι το φαρδύ κομμάτι του ενός κομματιού θα εφαρμόζει με τη «μύτη» του δεύτερου κομματιού, έτσι δεν θα εξέχουν και θα ψηθούν ομοιόμορφα). Κάθε 2-3 κομμάτια περνάμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια αν τα χρησιμοποιήσουμε.

Ψήνουμε για 50 λεπτά ή μία ώρα τις μικρές σούβλες και για 1 ώρα και 20 λεπτά τη μεγάλη σούβλα. Το πρώτο τέταρτο στους 230°C, έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 160°C. Γυρίζουμε τις σούβλες 2-3 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος και αλείφουμε κάθε τόσο με τη μαρινάδα για να μη στεγνώσει το κρέας μας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης