Πλούσια σαλάτα με λάχανο

Ψιλοκοβουμε κόκκινο και λευκό λάχανο, σέλινο, τρίβουμε καρότα και ρέβα και προσθέτουμε ξινόμηλο και φιλέ αμυγδάλου

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 20′

ΥΛΙΚΑ  (για 10 μερίδες)

150 γρ. λευκό λάχανο, ψιλοκομμένο

100 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο

3 μεγάλα καρότα, τριμμένα

100 γρ. ρέβα, τριμμένη

½ φλ. φύλλα σέλινου, ψιλοκομμένα

2 ξινόμηλα σε μικρούς κύβους

½ φλ. φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο

Για το ντρέσινγκ

Χυμός από 1 μικρό λεμόνι

1 κ.σ. μέλι

2 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.σ. μηλόξιδο

70 ml ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσινγκ: Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αβγοδάρτη, πρώτα τον χυμό με το μέλι, τη μουστάρδα και το μηλόξιδο. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τέλος το αλατοπίπερο κατά βούληση.

Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με το ντρέσινγκ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk