Vegan σαλάτα στο βάζο

Είναι ιδανικός τρόπος για να μεταφέρουμε τη σαλάτα για το μεσημεριανό διάλειμμα στο γραφείο αλλά και να την έχουμε έτοιμη στο ψυγείο για όταν επιστρέψουμε.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

 

ΥΛΙΚΑ (για ένα βάζο 1 lt)

Για το ντρέσινγκ

1 1/2 κ.σ. ξίδι με εστραγκόν (ή απλό ξίδι)

2 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/4 κ.γλ. κουρκουμά

1/4 κ.γλ. κύμινο

Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για τη σαλάτα

2 μετρίου μεγέθους παντζάρια βρασμένα (έτοιμα σε βάκουμ στα σουπερμάρκετ), κομμένα σε κύβους

1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους (προαιρετικά)

150 γρ. μαύρες φακές, βρασμένες

150 γρ. κινόα, βρασμένη

1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. κάππαρη

1/2 κούπα παντζαρόφυλλα (ή μέχρι να γεμίσει έως πάνω το βάζο)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσινγκ Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξίδι με το κύμινο και τον κουρκουμά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά ανακατεύοντας το ελαιόλαδο και βάζουμε στο τέλος αλάτι και λίγο πιπέρι.

«Συναρμολόγηση»

Ελέγχουμε ότι το βάζο είναι καθαρό και στεγνό.

Πρώτα βάζουμε το ντρέσινγκ, στη συνέχεια τις πιπεριές και από πάνω τις φακές – ελέγχουμε ότι έχουν κρυώσει καλά. Συνεχίζουμε με την κινόα (ελέγχουμε ότι έχει κρυώσει καλά), στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, την κάππαρη και, τέλος, «σφραγίζουμε» με τα παντζαρόφυλλα. Κλείνουμε το βάζο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk