Σούπα με κάστανα και φακές

Μια σούπα που μας γεμίζει ενέργεια!

Προετοιμασία 30’ Ψήσιμο- μαγείρεμα 12’

 

ΥΛΙΚΑ (για 3 μερίδες)

2/3 κούπας φακές, βρασμένες και σουρωμένες

1 κούπα κάστανα, βρασμένα (βρίσκουμε και έτοιμα στα σουπερμάρκετ)

½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ελαιόλαδο

750 ml κούπες ζωμό λαχανικών

1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι

Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα κάστανα και τις φακές. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, πιπέρι, λίγο αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας για 5-10 λεπτά να σιγοβράσουν για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να πάρουμε σούπα με βελουτέ υφή. Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk