«Με την πανδημία δεν τελειώσαμε», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο μέτρων για  την προστασία από τον κοροναϊό που τέθηκε σε εφαρμογή του Σάββατο αλλά και στην άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους ακόμα και στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πραγματοποιήθηκαν περίπου 200.000 έλεγχοι  σε όλη την επικράτεια και καταλογίστηκαν 561 παραβάσεις, ενώ τόνισε ότι οι έλεγχοι σε όλη την επικράτεια θα συνεχίζονται καθημερινά.

«Είναι προφανές ότι τα νέα μέτρα αποδίδουν. Σημαίνουν περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους που κινδυνεύουν λιγότερο, προστατεύουν τους ανεμβολίαστους λειτουργούν και αυτά ως ένα κίνητρο που για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας ότι «δεν πρέπει ούτε στιγμή να ξεχνάμε ότι 9 στους 10 συμπολίτες μας που είναι διασωληνωμένοι στις εντατικές είναι ανεμβολίαστοι».

«Το αποτελεσματικότερο όπλο για την προστασία της ζωής ήταν και παραμένει το εμβόλιο, ένα μέτρο για την προστασία των ανθρώπων και του περιβάλλοντός τους και της κοινωνίας συνολικότερα», είπε.

Υπενθύμισε ότι  από αύριο ξεκινούν επισκέψεις κινητών συνεργείων εμβολιασμού σε απομακρυσμένες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα που παρουσιάζουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, έτσι ώστε να ενθαρρυνθούν και να διευκολυνθούν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος -που έχει ξεκινήσει εδώ και 2 μήνες- έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 10.000 άνθρωπο