«Η απανθρωπιά και ο κυνισμός του κ. Οικονόμου ξεπερνάει κάθε όριο», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα, σχετικά με την πανδημία.

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Οικονόμου είχε κάνει λόγο για «θλιβερή προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Ηλιόπουλος, με δήλωσή του, επισημαίνει πως ο κ. Οικονόμου «κατανοεί την συζήτηση για την πανδημία ως προσπάθεια αλλαγής ατζέντας». Και προσθέτει πως, για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «οι 300 απώλειες την εβδομάδα είναι από ό,τι φαίνεται ρουτίνα και το γεγονός ότι, για άλλη μια φορά, η κοινωνία ανοχύρωτη καλείται να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα της πανδημίας, λεπτομέρεια».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως «έχει διαλύσει κάθε αίσθημα ασφάλειας της κοινωνίας», ενώ «κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες και χρεώνει σε αυτούς την αποτυχία της».

Προφανώς, προσθέτει, «μια κυβέρνηση που πιστεύει ότι τα πάντα είναι επικοινωνία», νιώθει ότι δεν έχει να απαντήσει γιατί βρισκόμαστε σταθερά στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης στο θέμα τόσο των απωλειών, όσο και του εμβολιασμού.

«Στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κληθεί να απαντήσει μόνο για τις ευθύνες του στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και για αυτή την πρωτοφανή αθλιότητα του κυβερνητικού του εκπροσώπου», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.