Προετοιμασία 20’, Ψήσιμο 25’

 

ΥΛΙΚΑ (για 8 μπιφτέκια)

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 χρωματιστή πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κούπες βρασμένα φασόλια μαυρομάτικα

2/3 κούπας αλεύρι βρώμης (αλεσμένη βρώμη)

½ κ.γ. κύμινο

¼ κ.γ. σκόνη κάρι

1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά με το ελαιόλαδο για περίπου 6-7 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα φασόλια και με ένα πιρούνι ή έναν πολτοποιητή λαχανικών τα πιέζουμε μέχρι να γίνουν πολτός με κομμάτια από φασόλια. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τη βρώμη, τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα για τα μπιφτέκια. Πλάθουμε με τα χέρια μας 8 μπιφτέκια και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.

Εναλλακτικά, βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στον πάτο ενός αντικολλητικού τηγανιού και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.