Προετοιμασία 20′, Μαγείρεμα 20′

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης

8 φύλλα βαλεριάνα ή ρόκα

Για την κινόα

¾ φλ. κινόα, ξεπλυμένη καλά και σουρωμένη

1½ φλ. νερό

¼ κ.γ. θαλασσινό αλάτι

1 κουτί μαύρα φασόλια, σουρωμένα

¼ φλ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. χυμός λάιμ

¼-½ γ.λ. θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλσα ντομάτας

1 φλ. ντοματίνια κομμένα στα 4

¼ φλ. κόκκινο, ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κόλιαντρο χοντροκομμένο

Θαλασσινό αλάτι

Για το γκουακαμόλε

1 ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο στη μέση

Χυμός από 1 λάιμ

Θαλασσινό αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κινόα: Ρίχνουμε την κινόα και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με ¼ κ.γ. αλάτι και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει. Τότε, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 10-14 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κινόα. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και αδειάζουμε την κινόα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα μαύρα φασόλια, το κόλιαντρο, τον χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σάλσα ντομάτας: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, το κόκκινο κρεμμύδι, το κόλιαντρο και το αλάτι.

Γκουακαμόλε: Λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και το ανακατεύουμε με τον χυμό του ενός λάιμ και το αλάτι.

Συναρμολόγηση: Απλώνουμε μια τορτίγια στην επιφάνεια εργασίας μας. Βάζουμε στο κέντρο την κινόα, τη σάλσα, το γκουακαμόλε και τη βαλεριάνα ή τη ρόκα. Διπλώνουμε τις δύο πλευρές της τορτίγια