Μπουρίτο με κινόα και μαύρα φασόλια

Δροσερό και vegan σνακ.

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

 

Προετοιμασία 20′, Μαγείρεμα 20′

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης

8 φύλλα βαλεριάνα ή ρόκα

Για την κινόα

¾ φλ. κινόα, ξεπλυμένη καλά και σουρωμένη

1½ φλ. νερό

¼ κ.γ. θαλασσινό αλάτι

1 κουτί μαύρα φασόλια, σουρωμένα

¼ φλ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. χυμός λάιμ

¼-½ γ.λ. θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλσα ντομάτας

1 φλ. ντοματίνια κομμένα στα 4

¼ φλ. κόκκινο, ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κόλιαντρο χοντροκομμένο

Θαλασσινό αλάτι

Για το γκουακαμόλε

1 ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο στη μέση

Χυμός από 1 λάιμ

Θαλασσινό αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κινόα: Ρίχνουμε την κινόα και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με ¼ κ.γ. αλάτι και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει. Τότε, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 10-14 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κινόα. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και αδειάζουμε την κινόα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα μαύρα φασόλια, το κόλιαντρο, τον χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σάλσα ντομάτας: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, το κόκκινο κρεμμύδι, το κόλιαντρο και το αλάτι.

Γκουακαμόλε: Λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και το ανακατεύουμε με τον χυμό του ενός λάιμ και το αλάτι.

Συναρμολόγηση: Απλώνουμε μια τορτίγια στην επιφάνεια εργασίας μας. Βάζουμε στο κέντρο την κινόα, τη σάλσα, το γκουακαμόλε και τη βαλεριάνα ή τη ρόκα. Διπλώνουμε τις δύο πλευρές της τορτίγια

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk