Προετοιμασία 20′, Μαγείρεμα 20′
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης
8 φύλλα βαλεριάνα ή ρόκα
Για την κινόα
¾ φλ. κινόα, ξεπλυμένη καλά και σουρωμένη
1½ φλ. νερό
¼ κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1 κουτί μαύρα φασόλια, σουρωμένα
¼ φλ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. χυμός λάιμ
¼-½ γ.λ. θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλσα ντομάτας
1 φλ. ντοματίνια κομμένα στα 4
¼ φλ. κόκκινο, ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κόλιαντρο χοντροκομμένο
Θαλασσινό αλάτι
Για το γκουακαμόλε
1 ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
Χυμός από 1 λάιμ
Θαλασσινό αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κινόα: Ρίχνουμε την κινόα και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με ¼ κ.γ. αλάτι και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει. Τότε, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 10-14 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κινόα. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και αδειάζουμε την κινόα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα μαύρα φασόλια, το κόλιαντρο, τον χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σάλσα ντομάτας: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, το κόκκινο κρεμμύδι, το κόλιαντρο και το αλάτι.
Γκουακαμόλε: Λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και το ανακατεύουμε με τον χυμό του ενός λάιμ και το αλάτι.
Συναρμολόγηση: Απλώνουμε μια τορτίγια στην επιφάνεια εργασίας μας. Βάζουμε στο κέντρο την κινόα, τη σάλσα, το γκουακαμόλε και τη βαλεριάνα ή τη ρόκα. Διπλώνουμε τις δύο πλευρές της τορτίγια