Ο κόσμος της τέχνης, σε διεθνές επίπεδο, πάρα τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες λόγω της πανδημίας, γνωρίζει μεγαλειώδεις στιγμές. Ισως ποτέ στο παρελθόν οι μεγαλύτερες δημοπρασίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε αίθουσες εμβληματικών διεθνών οίκων όπως οι Sotheby’s, Christie’s, Bonhams και Phillips, δεν συγκέντρωσαν τόσα, μα τόσα πολλά χρήματα. Εργα κλασικών, μεγάλων εικαστικών, αλλά και αυτών της νέας γενιάς, που ήδη έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις, πουλήθηκαν σε… εξωφρενικά υψηλές τιμές, καταγράφοντας αύξηση-ρεκόρ στα έσοδα των μεγάλων auctioneers. Παράλληλα, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού έχουν εγκαινιαστεί το τελευταίο διάστημα πλήθος νέες πτέρυγες μουσείων και καλαίσθητοι εκθεσιακοί χώροι με τις υπογραφές διάσημων αρχιτεκτόνων, καθώς και σημαντικές εκθέσεις καταξιωμένων και ανερχόμενων εικαστικών.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Ντιάνα Καρτσαγκούλη καταγράφει τις νέες τάσεις στον τομέα των δημοπρασιών και τις νέες διεθνείς αφίξεις στο παγκόσμιο «χρηματιστήριο» της τέχνης, ενώ μάς ξεναγεί σε ένα σπουδαίο μουσειακό συγκρότημα στο Χιούστον του Τέξας, μια εικαστική κιβωτό που ολοένα επεκτείνεται και εμπλουτίζεται με νέες εγκαταστάσεις και αριστουργηματικά έργα τέχνης.

Παράλληλα, η Ελυα Τσουβελεκάκη γράφει για την επιτυχία της εφετινής «Monaco Art Week», η οποία επέστρεψε δριμύτερη και μετέτρεψε το μεσογειακό Πριγκιπάτο σε καλοκαιρινό art hub.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»