Εντολής εκκένωσης σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Αγιο Στέφανο αναμένεται να δοθεί καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος μίλησε στο MEGA, επεσήμανε ότι υπεγράφη η εντολή να σταλεί μήνυμα μέσω του 112 για άμεση εκκένωση σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Άγιο Στέφανο.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ εστάλη σχετική επείγουσα ειδοποίηση σε όσους βρίσκονται σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Ταξιάρχες, Αγ. Γεώργιο ή Πουρίθι να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διειδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό των σπιτιών.

«Η φωτιά πέρασε από τις Αφίδνες απέναντι στο Καπανδρίτι. Προληπτικά για να είμαστε έτοιμοι, θα εκκενωθούν Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Άγιος Στέφανος για να είμαστε έτοιμοι να μην έχουμε προβλήματα». Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι το 112 θα στείλει τα μηνύματα σε αυτές τις περιοχές εντός ολίγου, υπογραμμίζοντας ότι δίνεται τεράστια μάχη από την Πυροσβεστική.

«Προέχουν οι ανθρώπινες ζωές, δίνουμε μια μεγάλη μάχη», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Πρόεδρος κοινότητας Αφιδνών – Βοηθήστε τις Αφίδνες, καίγονται

Νωρίτερα, Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, o Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος κοινότητας Αφιδνών, σημείωσε ότι η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.

«Έχει αρχίσει και μπαίνει στο χωριό η φωτιά και δεν υπάρχει κανένα πυροσβεστικό. Είμαστε ανοχύρωτο χωριό», σημειώνει χαρακτηριστικά και κάνει έκκληση στην Πυροσβεστική για οχήματα και δυναμικό.

«Απειλούνται σπίτια, επιχειρήσεις. Έχουν απομακρυνθεί όλοι με ασφάλεια».

«Βοηθήστε τις Αφίδνες, καίγονται», κατέληξε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Διακοπή κυκλοφορίας

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της νέας κατάστασης που δημιουργήθηκε στην περιοχή, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στο κόμβο του Αγίου Στεφάνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία και αστυνομικοί απομακρύνουν τα αυτοκίνητα από τον παράδρομο, καθώς και στην οδό Ιπποκράτους, από το ύψος του καταστήματος «Λακκαγκίνης» στα Κιούρκα στο ρεύμα προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, γιατί η φωτιά η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτα, εκτός από το μέτωπο που έχει στην εθνική οδό στο ύψος των Αφιδνών κατευθύνεται και προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.