Η φωτιά που ξέσπασε χθες Δευτέρα σε δασική έκταση στο Βασιλίτσι του δήμου Πύλου – Νέστορος, ενώ ήταν το πρωί της Τρίτης σε ύφεση, τώρα παρουσιάζει αναζωπύρωση, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η προληπτική εκκένωση στο χωριό Λειβαδάκια του ίδιου δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Καλαμάτας κινδυνεύουν σπίτια στην περιοχή όπου βρίσκεται το πύρινο μέτωπο.

Εμπρησμός η αιτία της φωτιάς

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, και ο πρόεδρος του Βασιλιτσίου, Νίκος Τομαροπανάγος, η φωτιά που ξέσπασε χθες οφείλεται σε εμπρησμό. Όπως τόνισαν οι παράγοντες της αυτοδιοίκησης, ανάλογα περιστατικά πυρκαγιών είναι κάτι συνηθισμένο μέσα στο καλοκαίρι αρκετά χρόνια τώρα στο ίδιο σημείο.

Εν τω μεταξύ, έχει ξεσπάσει νέα φωτιά στη δυτική Μάνη στην περιοχή της Παναγίας Γιάτρισσας, ενώ μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη Βαρυμπόμπη.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα η Πυροσβεστική είχε ανακοινώσει ότι η φωτιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, όμως εξαιτίας και των καιρικών συνθηκών, τα πράγματα άλλαξαν.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ για τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

*Κεντρική φωτογραφία άρθρου: ΕΡΤ