Δύο υποχρεωτικά τεστ για τον κορωναϊό την εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν από τη Δευτέρα όσοι ανεμβολίαστοι εργάζονται σε τουρισμό και εστίαση όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα υποχρεωτικά με το κόστος των τεστ να το επωμίζονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Το κόστος ενός απλού self test ανέρχεται στα 5 ευρώ και ενός rapid test στα 20 ευρώ ο κάθε ανεμβολίαστος υπάλληλος θα πρέπει να πληρώνει περίπου σε μηνιαία βάση  80 με 100 ευρώ για τους διαγνωστικούς ελέγχους.

Τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα lockdown, που επιβλήθηκαν στη Μύκονο αλλά και η αύξηση κρουσμάτων σε ορισμένες τουριστικές περιοχές είναι ένας από τους λόγους που καλούνται να κάνουν διπλά τεστ την εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι ξενοδοχείων και εστιατορίων.

Η εφαρμογή του μέτρου σε ολόκληρη την επικράτεια έρχεται λίγες μέρες μετά αφού είχε εφαρμοστεί σε 6 τουριστικές περιοχές που είχαν χαρακτηριστεί πορτοκαλί ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις.