Με «πυξίδα» τις αξίες που καθιέρωσαν την Jeep ανάμεσα στους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως, το νέο Compass εκφράζει ιδανικά την ισορροπία ανάμεσα στην ικανότητα και το συναίσθημα και ταυτόχρονα την φιλοσοφία «Go Anywhere, Do Anything» σε κάθε τομέα.

Συνδυάζοντας φινέτσα και δυναμισμό η εξωτερική του σχεδίαση αποπνέει στιβαρότητα χάρη στις 7 κάθετες γρίλιες στη μάσκα, την τραπεζοειδή σχεδίαση των φτερών και το επιθετικό design των προφυλακτήρων, την ώρα που τα τεχνολογίας full-LED φωτιστικά σώματα προσδίδουν hi-tech ύφος στο πεντάθυρο αμάξωμα.

Εξίσου πρωτότυπο με ισχυρές δόσεις κομψότητας και χρήσιμη τεχνολογία παντού, το εσωτερικό του νέου Compass προσφέρει υποδειγματική άνεση στους επιβάτες του ενθαρρύνοντας τις μεγάλες αποδράσεις εντός ή εκτός δρόμου.

Η διακριτική πολυτέλεια αποτελεί την κεντρική ιδέα της συγκεκριμένης υλοποίησης η οποία χάρη στην αναβαθμισμένη εργονομία και το προηγμένο σύστημα πολυμέσων UConnect5, με οθόνες αφής 8,4΄΄ – 10,1΄΄ και κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας, αναβαθμίζει θεαματικά το Compass σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό του.

Παράλληλα με αυτά, το νέο Compass διαθέτει τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης εξασφαλίζοντας ακόμη και την δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Αυτές οι τεχνολογικές επιλογές δείχνουν τον δρόμο προς το μέλλον της Jeep στο οποίο κυριαρχεί η ιδέα της προστασίας του περιβάλλοντος χωρίς κανένα συμβιβασμό στον τομέα της απόδοσης και των επιδόσεων.

Δύναμη παντού

Στο νέο Compass η ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel προδιαγραφών Euro 6D-Final συναντά το πρωτοποριακό Plug-in Hybrid σύστημα 4xe, ίσως το κορυφαίο του είδους του, που αποδεικνύει σε κάθε συνθήκη την τεχνολογική υπεροχή της Jeep.

Οι νέοι turbo βενζινοκινητήρες των 1.3 λίτρων εμφανίζουν σημαντικά μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα -κατά 27% (στον κύκλο μέτρησης WLTP)- σε σχέση  με το προηγούμενο αντίστοιχο μοντέλο. Η πρώτη από τις δύο εκδόσεις έχει απόδοση 130 ίππων και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ενώ η δεύτερη με απόδοση 150 ίππους μεταφέρει επίσης την κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6ταχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Σε επίπεδο κινητήρων diesel, ο αναβαθμισμένος 1.6 Mutlijet αποδίδει 130 ίππους (+10 ίππους σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση) και 320Nm ροπής μόλις στις 1.500 σ.α.λ. Η αυξημένη απόδοση συνοδεύεται από μειωμένη κατανάλωση καυσίμου κατά 10% και μειωμένες εκπομπές CO2 κατά 11 γρ./χλμ. στον κύκλο WLTP.

Στην κορυφή της γκάμας του Compass βρίσκεται η Plug-in υβριδική έκδοση 4xe με δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης για αποστάσεις έως και 50 χλμ.

Συνδυάζοντας τον αποδοτικό κινητήρα των 1.3 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα 60 ίππων, το Compass 4xe προσφέρει συνδυαστική απόδοση -ανάλογα με την έκδοση- από 190 έως και 240 ίππους, με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές CO2 από 44 έως 47 γρ./χλμ. και κίνηση και στους τέσσερις τροχούς όποια στιγμή απαιτηθεί ή το επιλέξει ο οδηγός. Εδώ οι χαμηλότερες των 50 γρ./χλμ. εκπομπές ρύπων σε συνδυασμό με την λιανική τιμή προ φόρων κάτω από 40.000 ευρώ, εξασφαλίζουν μηδενικό φόρο για τους χρήστες εταιρικών οχημάτων, ακόμη ένα αναμφισβήτητο οικονομικό πλεονέκτημα.

Άλλωστε η τιμή εκκίνησης του νέου Compass, τα πέντε εξοπλιστικά επίπεδα (Longitude, Limited, S, Trailhawk και 80th Anniversary) η τετραετής εγγύηση και η δυνατότητα απόκτησης του μοντέλου με μηνιαία δόση 288 ευρώ, με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Jeep Unlimited, μέσω της FCA Bank το κάνουν εξαιρετικά δελεαστικό, όποιο και αν είναι το ζητούμενο από ένα μοντέλο Jeep.