Στη δυσκολία εφαρμογής των νέων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, που αφορούν και στην εστίαση, όσο και στην περίπτωση ατόμου του φιλικού του κύκλου, ο οποίος ασθένησε, αναφέρθηκε ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είναι μια εξίσωση που θα πρέπει να λειτουργήσει, για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω», είπε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς για το πόσο δύσκολη ή εύκολη θα είναι η εφαρμογή τών μέτρων.

Και πρόσθεσε: «Κάθε αρχή και δύσκολη. Οι πρώτες μέρες θα είναι λίγο δύσκολες, γιατί το κάθε εστιατόριο έχει τον δικό του τρόπο λειτουργίας. Στο δικό μας, για παράδειγμα, επικοινωνήσαμε με όσους μπορέσαμε από όσους έχουν κάνει κράτηση, ωστόσο, δεν βρήκαμε κάποιους. Έτσι, θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε όταν έρθουν, χωρίς να ξέρουμε αν είναι εμβολιασμένοι».

«Οι καινούργιοι κανόνες ευνοούν πολύ τα μικρά μαγαζιά, που δεν είχαν την τύχη να έχουν έναν πλάτανο ή ένα φαρδύ πεζοδρόμιο έξω από το μαγαζί τους και ήταν σε αναστολή λειτουργίας. Με αυτόν τον τρόπο ‘σώζεται’ και γι’ αυτά η περίοδος που απομένει, μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι», τόνισε ο κ. Λαζάρου.

«Είχα άτομο στο φιλικό μου κύκλο που ασθένησε από κορωνοϊό»

Ο Λευτέρης Λαζάρου έκανε γνωστό, επιπλέον, ότι στο κοντινό του περιβάλλον έχει κάποιους ανθρώπους που νόσησαν: «Πραγματικά, αυτό που έβλεπα ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο και δεν θέλω καν να το σκέφτομαι».

«Έχω γυναίκα γιατρό και ξέρω από πρώτο χέρι τι ακριβώς συμβαίνει. Με έχει κάνει πάρα πολύ προσεκτικό και πάρα πολύ ευαίσθητο σε ό,τι αφορά τον δικό τους χώρο. Ήμουν από τους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν πάρα πολύ γρήγορα – τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου, με σεβασμό στην ίδια και στο χώρο της», είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός σεφ.

Πέσκιας στο MEGA: «Μονόδρομος ο εμβολιασμός»

Προβληματισμό και ανησυχία εκφράζουν όλοι οι επιχειρηματίες της εστίασης για τα νέα μέτρα που ισχύουν από την Παρασκευή 16 Ιουλίου.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε κάτι άλλο, παρά να εφαρμόζουμε τον νόμο», είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο διάσημος σεφ, Χριστόφορος Πέσκιας.

«Ελπίζω να πάει να εμβολιαστεί ο κόσμος», σημείωσε ο κ. Πέσκιας, τονίζοντας ότι η εφαρμογή των μέτρων τώρα λειτουργεί σαν πρόβα για το φθινόπωρο.

«Θα ήθελα να εμβολιαστούν όλοι, δεν μπορώ να υποχρεώσω κανέναν. Προσπαθώ, με τη μέθοδο της πειθούς, να πείσω τον κόσμο να εμβολιαστεί», τόνισε ο κ. Πέσκιας, αναφερόμενος στους εργαζομένους στο εστιατόριο, ωστόσο, σε αντίθετη περίπτωση, όπως είπε ο διάσημος σεφ, «δεν θα υπάρξουν απολύσεις».