Δριμεία κριτική για τη στάση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τη στάση τους απέναντι στους γιατρούς που διακινούν ψευδείς ειδήσεις γύρω από την πανδημία του κοροναϊού εξαπέλυσε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχουν άποψη για συναδέλφους τους που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις;» αναρωτήθηκε ο κ. Μόσιαλος σε ανάρτησή του στα social media, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε πως αν δεν έχουν τότε «ας αποποιηθούν τον ρόλο τους ως θεσμικοί σύμβουλοι του υπουργείου Υγείας».

Παράλληλα, ο Ηλίας Μόσιαλος πήρε θέση υπέρ των δηλώσεων του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για τις συγκεντρώσεις των «αρνητών» που πραγματοποιήθηκαν χθες.

Όπως τόνισε ο μητροπολίτης Πειραιώς, «χθες, 2-3 χιλιάδες συμπολίτες μας, πήραν το σταυρό και τη σημαία, τα σύμβολα του έθνους μας, υπερασπιζόμενοι τον εχθρό που πλήττει τη ζωή μας, τον κοροναϊό. Το θάνατο δηλαδή. Χρειάζεται πνευματική αφύπνιση από όλους μας. Μένω έκθαμβος από αυτά τα γεγονότα».

Ο καθηγητής του LSE στην ανάρτησή του προσυπέγραψε τη δήλωση του μητροπολίτη σχολιάζοντας: «Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ είπε τα αυτονόητα».

Δείτε την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου: