Την πρόκρισή του στα προημιτελικά του χωμάτινου τουρνουά που πραγματοποιείται στο Αμβούργο πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Ελληνας τενίστας, αν και τα βρήκε σκούρα απέναντι στον σκληροτράχηλο Γερμανό, Ντομίνικ Κόεπφερ, τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 7-6 (2), 6-3 και μαζί το εισιτήριο για την τελική 8άδα, όπου θα αντιμετωπίσει τον Φίλιπ Κραϊνοβιτς.

Το παιχνίδι με τον Σέρβο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή. Αυτή ήταν η 40η νίκη στη φετινή σεζόν για τον Τσιτσιπά, ο οποίος θα βρεθεί για 11η φορά φέτος σε προημιτελικά ενός τουρνουά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο συμπατριώτης μας είναι στο Νο.1 του ταμπλό και το φαβορί για την κατάκτηση του γερμανικού τουρνουά.

Στο παιχνίδι με τον Ντομίνικ Κόεπφερ, ο Στέφανος είχε 27 winners και 27 αβίαστα λάθη, ενώ ο Γερμανός είχε 18 winners και 22 αβίαστα λάθη.

Ο Γερμανός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Ελληνας τενίστας είχε να αγωνιστεί αρκετές ημέρες και ξεκίνησε το παιχνίδι με μπρέικ. Η απάντηση του Στέφανου όμως ήταν άμεση, με τον συμπατριώτη μας να «σπάει» αμέσως το σερβίς του Κόεπφερ και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν εύκολα τα σερβίς τους και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος αποδείχθηκε ψυχραιμότερος και 7-2 έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο δεύτερο σετ ο Ελληνας τενίστας έκανε μπρέικ στο 7ο γκέιμ και προηγήθηκε με 4-3, ενώ στο 9ο γκέιμ έσπασε για δεύτερη φορά στο συγκεκριμένο σετ και τρίτη συνολικά στο ματς το σερβίς του Κόεπφερ και έφτασε στο 6-3 και στο 2-0.