Πίτσα με αλεύρι ζέας

Την απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις- κάθε κομμάτι έχει μόνο 186 θερμίδες!

 

Προετοιμασία 40’, Αναμονή 2 ώρες + 15’, Ψήσιμο 20’

ΥΛΙΚΑ (για 4 πίτσες των 6 κομματιών)

Για τη ζύμη

240 ml γάλα 1,5%

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 κ.γ. ζάχαρη

375 γρ. αλεύρι ζέας (ή ολικής αλέσεως)

1 κ.γ. αλάτι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη

240 γρ. σάλτσα ντομάτας σπιτική ή συσκευασμένη

200 γρ. μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών, σε φέτες

1 κρεμμύδι, σε ροδέλες

15 ντοματίνια, σε χοντρές φέτες

200 γρ. gouda χαμηλών λιπαρών, τριμμένο

100 γρ. μανιτάρια, σε φέτες

Φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζύμη: Ζεσταίνουμε το γάλα για 40-45 δευτερόλεπτα (ή όσο χρειάζεται για να φτάσει στους 40-45 βαθμούς, ελάχιστα πιο ζεστό από το δάχτυλά μας) στον φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για περίπου 15 λεπτά ώσπου να αφρίσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τη μαγιά. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας για αρκετή ώρα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή.

Αλείφουμε τον πάτο ενός γυάλινου μπολ με ελαιόλαδο, βάζουμε μέσα τη ζύμη σε μπάλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το ζυμάρι σε ζεστό μέρος να ανέβει για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί. Οταν ανέβει το βγάζουμε από το μπολ και σε αλευρωμένη επιφάνεια το χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια. Τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα και τα βάζουμε σε ταψάκια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Προσθέτουμε στις βάσεις της πίτσας την επικάλυψη – εκτός από τη ρόκα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με τη ρόκα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk