Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 25΄

 

ΥΛΙΚΑ (για 12 φλογέρες)

1 πράσο, σε ροδέλες

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε ροδέλες

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

250 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο

¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

60 γρ. λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών (φέτα light)

3 φύλλα κρούστας

2 κ.σ. σουσάμι

Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο με 1 κ.γ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε και το σπανάκι και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το σπανάκι τα βγάλει τα υγρά του. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και  αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα light τρίβοντάς τη με τα χέρια μας. Στρώνουμε τα φύλλα κρούστας το ένα πάνω από το άλλο, τα διπλώνουμε στη μέση και ξανά στη μέση και κόβουμε ώστε να πάρουμε 12 μακρόστενες λωρίδες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση στο πάνω μέρος μιας λωρίδας, προσέχοντας να μη φτάσουμε μέχρι τις άκρες του φύλλου. Διπλώνουμε τις 2 άκρες, αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, τυλίγουμε σφιχτά και κλείνουμε την κάθε φλογέρα με λίγο έξτρα ελαιόλαδο ή και νερό. Επαναλαμβάνουμε για τις υπόλοιπες.

Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε μέσα τις φλογέρες, αλείφουμε το πάνω μέρος με ελάχιστο νερό, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-17 λεπτά ή μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει.