Στη διαδικασία γυρισμάτων μπαίνει σιγά -σιγά στη Θεσσαλονίκη η ταινία «The enforcer» όπως μετονομάστηκε η παραγωγή που αρχικά έγινε γνωστή με τον τίτλο «Barracuda».

Ο πρωταγωνιστής της, Αντόνιο Μπαντέρας, αφίχθη στην πόλη την περασμένη Παρασκευή με ιδιωτικό τζετ. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από το «ΒΗΜΑ», για τις ανάγκες αυτής της ταινίας περιοχές της πόλης (εκτός άλλων ακούγονται οι Βίλκα, Καλαμαριά, Νέα Παραλία και Θέρμη) θα αξιοποιηθούν ώστε να αποκτήσουν «αέρα» Μαϊάμι.

Με την συμβολή των σκηνικών, αυτές οι περιοχές της Θεσσαλονίκης θα αποκτήσουν την εικόνα περιοχών του Μαϊάμι, έτσι όπως απαιτεί η παραγωγή του Ρόμπερτ Βαν Νόρντεν και το σενάριο των Ρίτσαρντ Χιούζ (που είναι και ο σκηνοθέτης) και Λιουκ Μπουσιέ. Αξίζει να ειπωθεί ότι η ταινία στην οποία ο Αντόνιο Μπαντέρας υποδύεται έναν μετανιωμένο γκάνγκστερ που προσπαθεί να προστατεύσει ένα κορίτσι, επρόκειτο αρχικώς να γυριστεί στη Γαλλική Συνοικία της Νέας Ορλεάνης.

Ωστόσο, μετά από επικοινωνία της Millenium Media με τον κ. Πάνο Κουάνη, Πρόεδρο και Δ/νωντα Σύμβουλο του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Ενημέρωσης (ΕΚΟΜΕ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ερευνήθηκαν περιοχές στο Δέλτα Αξιού και φάνηκε ότι ορισμένα σημεία τους έχουν κοινά χαρακτηριστικά με της πολιτείας Φλόριντα των ΗΠΑ.

Το «Τhe enforcer» αποτελεί και μεγάλο βήμα για το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς με αυτή την ταινία εγκαινιάζεται η συνεργασία του με την Millenium Media στην οποία ανήκουν τα NU Boyana της γειτονικής Βουλγαρίας. Η αναζήτηση τρόπου συνεργασίας της εταιρείας με την Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στις προτεραιότητές της πρώτης.

Το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν κρύβει τους απωτερους στόχους του που είναι η καθιέρωση της Θεσσαλονίκης στην κορυφή των ελκυστικών προορισμών για την παραγωγή ταινιών του Χόλιγουντ. Σε αυτό έχει συνδράμει η συνεργασία ανάμεσα στο Film Office της Κεντρικής Μακεδονίας και στο ΕΚΟΜΕ με την προσωπική συνδρομή τόσο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα όσο και του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη.