Τέσσερις φίλοι με το ίδιο πάθος για την τέχνη, συγκεκριμένα τη ζωγραφική, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Ή καλύτερα τα έργα τους και να τα παρουσιάσουν ομαδικά, σαν ένα σύνολο, στο κοινό.

Το αποτέλεσμα αυτής της σύμπραξης είναι η έκθεση «Διάθλαση Φωτός», η οποία θα φιλοξενηθεί στο νησί της Μήλου αυτό τον Ιούλιο.

Φιλική υπόθεση

Πίσω από το κλισέ «την ιστορία την γράφουν οι παρέες», υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια: Οι άνθρωποι που μοιράζονται κοινές αγάπες κι ενδιαφέροντα μπορούν να καταφέρουν πολλά, αν συσπειρωθούν. Κάτι αντίστοιχο συνέβη με τέσσερις φίλους- όλοι καλλιτέχνες. Η Ισμήνη Μίχα, η Ιώ Παππά, ο Πέτρος Μάλλης και ο Anest Haderi, όλο τον χειμώνα δούλευαν πυρετωδώς στα ατελιέ τους. Ατομικά, μοναχικά αλλά έχοντας τον ίδιο στόχο. Παρά τις δύσκολες συνθήκες και τις απαγορεύσεις που απαιτούσε η πανδημία. Πλέον, είναι έτοιμοι να εκθέσουν όλοι μαζί τα έργα τους.

Η έμπνευσή τους, κοινή: Τα χρώματα και το φως, η θάλασσα, οι ομορφιές τούτου του κόσμου, αλλά και η Αφροδίτη της Μήλου. Στο γραφικό κυκλαδονήσι θα πραγματοποιηθεί εξάλλου η ομαδική τους έκθεση, αφού εκεί ζει ένα από τα μέλη της παρέας, ο Πέτρος Μάλλης.

Ταυτότητα έκθεσης


Τίτλος:
Διάθλαση Φωτός
Εγκαίνια:
Κυριακή 18 Ιουλίου στις 19:30

Πού:
Αίθουσα Τέχνης Πλακιωτών Μήλου, Πλάκα της Μήλου
Διάρκεια:
έως 25 Ιουλίου
Μέρες και ώρες: Καθημερινά 10:00-14:00 & 18:00-22:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6987207915
Συμμετέχοντες: Ισμήνη Μίχα,  Ιώ Παππά, Πέτρος Μάλλης, Anest Haderi

 

Βιογραφικά δημιουργών

Ισμήνη Μίχα


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας. Μαθήτρια του Μαρασλείου, συμμετείχε σε διαγωνισμούς ζωγραφικής, αποσπώντας πολλά βραβεία. Την δεκαετία του ’90 ασχολήθηκε εντατικά με την τοιχογραφία, φιλοτεχνώντας καταστήματα και την Παιδιατρική Κλινική της Βέροιας. Έχει μελετήσει μεγάλους ζωγράφους, ενώ αντλεί έμπνευση κυρίως από την περίοδο της Αναγέννησης.
Το 2000 παρουσίασε την πρώτη ατομική της έκθεση «Αναδρομές στην Αναγέννηση», ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε με μια σειρά έργων υπό τον τίτλο «Από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα», ενώ το διάστημα 2002-2003 παρουσίασε τις «Αναδρομές».
Εμβαθύνοντας όλο και περισσότερο στα μυστικά της τέχνης της, το 2005 παρουσίασε την έκθεση με τίτλο «Εμπνεύσεις».
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, ενώ πέρσι εγκαινίασε τη νέα ατομική της δουλειά «Η Τεθλασμένη του Κόσμου». Έργα της, τα οποία επιλέχτηκαν από την Biennale Internazionale d’arte ταξιδεύουν για το Μπάρι της Ιταλίας, στο αρχαίο χωριό της πόλης.
Πίνακές της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα.

Ιώ Παππά


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόρινθο. Σπούδασε στη σχολή Βελουδάκη σχέδιο μόδας και βιοτεχνικό πατρόν γυναικείου και παιδικού ενδύματος, ενδυματολογία, ιστορία τέχνης και διδάχτηκε την τεχνική του μπατίκ, με δάσκαλο τον ζωγράφο Μιχάλη Βελουδάκη.

Στην πορεία παρακολούθησε σεμινάρια που αφορούσαν τις τέχνες, όπως θεατρικού λόγου, σκηνοθεσίας, φωτογραφίας και έμαθε την τεχνική του βιτρώ. Μελέτησε ιστορία τέχνης και τους μεγάλους ζωγράφους που ανέδειξε η εποχή της αναγέννησης.

Τη δεκαετία του ’80, σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, σκηνοθέτησε και έκανε τη σκηνογραφία σε παιδικά θεατρικά έργα.

Αυτοδίδαχτη, ασχολείται με τη ζωγραφική τα τελευταία χρόνια.

Από το 2017 παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής στην Aft Καλλιθέας. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, εντός και εκτός Αθηνών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Πέτρος Μάλλης


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Η επαφή του με την τέχνη έγινε σε μικρή ηλικία, όταν μαθητής του δημοτικού έκανε τα πρώτα του έργα.
Από το 1990 έως το 1992 παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής με δάσκαλο τον Γιώργο Μανουσά. Έχει κάνει αρκετές ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Έργα του έχουν φιλοξενηθεί σε γκαλερί και χώρους τέχνης στην Πάρο, την Δημοτική Πινακοθήκη Κερατσινίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην Γκαλερί Μήλος κ.ά. Ζει και εργάζεται στη Μήλο, όπου έχει δημιουργήσει μια δανειστική Βιβλιοθήκη και παράλληλα παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής σε μαθητές δημοτικού.

Anest Haderi


Γεννήθηκε το 1964 στο Τεπελένι της Αλβανίας. Είναι απόφοιτος καλλιτεχνικού λυκείου στα Τίρανα. Στο ενεργητικό του έχει ατομικές εκθέσεις, αλλά και συμμετοχές σε ομαδικές, τόσο στην Ελλάδα όσο και την Αλβανία.  Αυτή την εποχή ετοιμάζει έργα για μια ατομική του έκθεση. Πολλά από τα έργα του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους στην Αλβανία και σε ιδιωτικές συλλογές, εντός και εκτός Ελλάδος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.