Η Nissan ξεκίνησε την παραγωγή της τρίτης κατά σειρά γενιάς του Qashqai η οποία θα συνεχίζει την κατασκευαστική παράδοση του μοντέλου το οποίο από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε παράγεται στο εργοστάσιο του Sunderland. Aξίζει να σημειωθεί ότι από το όχι και τόσο μακρινό 2007 οπότε και ξεκίνησε η κατασκευή της πρώτης γενιάς του Qashqai, από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου έχουν βγει 3,5 εκατομμύρια αντίτυπα του δημοφιλούς ιαπωνικού SUV.

Για την υποδοχή της τρίτης γενιάς του best-seller της Nissan από το εργοστάσιο του Sunderland, η ιαπωνική φίρμα επένδυσε 400 εκατομμύρια στερλίνες εκ των οποίων τα 52 εκ. δαπανήθηκαν για νέα πρέσα μετάλλων για τα πάνελ που αποτελούν το αλουμινένιο αμάξωμα του Qashqai καθώς και για νέα 117 ρομπότ τα οποία διασφαλίζουν ότι οι μονάδες παραγωγής πληρούν τις προδιαγραφές ποιότητας που έχει θέσει η Nissan.

Νέα είναι και τα ρομπότ που επιμελούνται την τοποθέτηση του ηχομονωτικού υλικού στο νέο Qashqai ενώ, αναμενόμενα, με δεδομένο ότι το ιαπωνικό SUV έχει ως αφετηρία μια νέα πλατφόρμα, έχει ανασχεδιαστεί πλήρως και η διαδικασία παραγωγής του πλαισίου και της ανάρτηση.

Με αφορμή την έναρξη παραγωγής μιας ακόμη γενιάς του δημοφιλούς SUV και προκειμένου να προσελκύσει το νεότερο κοινό στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Nissan ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές των σχολείων που βρίσκονται πέριξ του εργοστασίου του Sunderland να παρακολουθήσουν σεμινάρια στο Nissan Skills Foundation.

H πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2014 και σύμφωνα με τις συστάσεις της Nissan περίπου 65.000 μαθητές έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα και τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύσουν νέα ταλέντα στη διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων.

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά ιδίως για τους νεότερους, έτσι αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε ως αφορμή την έναρξη παραγωγής του νέου Qashqai ως αφορμή για να εντείνουμε τις προσπάθειες μας προς την κατεύθυνση προσέλκυσης της νέας γενιάς ταλέντων για τη διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων», σημείωσε ο επικεφαλής των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της Nissan σε βρετανικό έδαφος, Alan Johnson.

To νέο Nissan Qashqai είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία και στην χώρα μας, αρχικά σε δύο ήπιες υβριδικές εκδόσεις 140 και 158 ίππων με κίνηση σε δύο ή και στους τέσσερις τροχούς με εφαλτήριο τα 24.990 ευρώ ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα η γκάμα θα συμπληρωθεί από την υβριδική έκδοση ePower με απόδοση 190 ίππων όπου ο βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρου αναλαμβάνει τον ρόλο γεννήτριας, επαναφορτίζοντας τις μπαταρίες και το ηλεκτρικό μοτέρ κινεί τους τροχούς