Πιο γρήγορα κινούνται πλέον οι εμβολιασμοί στη Σάμο μετά το αρχικό μούδιασμα των κατοίκων. Οι εμβολιασμένοι έχουν φτάσει στους 11.340 και το νησί είναι πλέον στο «πράσινο», καθώς τα κρούσματα είναι πολύ λίγα και πλέον αποτυπώνεται και στα στατιστικά.

Στην κλινική Covid-19 δεν νοσηλεύεται πλέον κανείς ασθενής, ενώ στην εντατική μόλις τρεις ασθενείς.

Ένας από τους λόγους που υπήρξε ο αρχικός δισταγμός είναι όπως φαίνεται η μη εμπιστοσύνη σε συγκεκριμένα εμβόλια, καθώς όταν άνοιξε η νέα γραμμή Pfizer ο ρυθμός εμβολιασμού έγινε καλύτερος.

Για το θέμα των εμβολιασμών μίλησε ο Νίκος Στεφανής, Διοικητής Νοσοκομείου Σάμου, στην ΕΡΤ:

«Οι εμβολιασμοί στη Σάμο δεν έχουν σταματήσει, απλώς ο ρυθμός δεν ήταν ο καλύτερος. Οι 11.340 εμβολιασμένοι σε συνδυασμό και με τη νέα γραμμή Pfizer εμβολιασμού που προστίθεται από Δευτέρα στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου. O κόσμος ήταν δύσπιστος στα άλλα δύο εμβόλια και όλοι θέλανε να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer…

Τις επόμενες ημέρες σίγουρα θα αυξήσουμε τα νούμερα. Η Σάμος είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Γυρίσαμε στο πράσινο. Δεν έχουμε πολλούς θανάτους. Τα κρούσματα που είχαμε στο νησί είναι πολύ λίγα σε σχέση με τον πληθυσμό», δήλωσε ο κ. Στεφανής.

Απαντώντας για το πότε θα επιτύχει το νησί τον επιθυμητό στόχο στους εμβολιασμούς ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου τόνισε ότι «μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουμε πιάσει το 60%, ίσως και παραπάνω. Μπορεί το πρόγραμμα “Γαλάζια Ελευθερία” να μην προχώρησε γιατί δεν είχαμε πολλά ραντεβού, όμως οι Σαμιώτες εμπιστεύονται το εμβόλιο, εμπιστεύονται τα εμβολιαστικά κέντρα, εμπιστεύονται στο Σύστημα Υγείας και προσέρχονται καθημερινά».