Το ιστορικό σπίτι της Λέλας Καραγιάννη παραχώρησε σήμερα το πρωί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Δήμος Αθηναίων, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της «Αποστολής».

Η υπογραφή της παραχώρησης πραγματοποιήθηκε στο αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, και του γενικού διευθυντή της «Αποστολής», Κωνσταντίνου Δήμτσα, που θα διαχειριστεί το νέο Κέντρο.

Στην προσφορά της «Αποστολής» σε όσα παιδιά έχουν ανάγκη αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο κ. Δήμτσας, τονίζοντας πως «τα παιδιά δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν φυλή. Θα σταθούμε δίπλα σε όλα. Ιδιαίτερα σε όσα οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα».

Αναφέρθηκε, επίσης, στο σπίτι της Λέλας Καραγιάννη, σημειώνοντας πως «θα τιμήσουμε την ηρωίδα και το παράδειγμά της θα μεταφερθεί στις νέες γενιές», ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για την εμπιστοσύνη τους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε σημαντική την ημέρα αυτή για το δήμο, αλλά και την πόλη της Αθήνας.

«Το κτίριο συστεγάζει την πολιτισμική αξία και την ιστορία» υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης και προσέθεσε ότι είναι «ταυτισμένο με την πόλη της Αθήνας».

Μιλώντας για τη δημιουργία του Κέντρου επισήμανε πως «δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε το χθες από το να προετοιμαστούμε για το αύριο» και το χαρακτήρισε «μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους».

Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, που πάντα με τη συμβολή και την καθοδήγησή του «μας επιτρέπει να γινόμαστε καλύτεροι», και συνεχάρη τον κ. Δήμτσα για το έργο της «Αποστολής».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη συγκίνησή του διότι, όπως είπε, «βρισκόμαστε σε έναν ιστορικό χώρο, στο Αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης, η οποία έδειξε με την ζωή της ότι αξίζει η πορεία μας να είναι μια θυσία αγάπης για τους συνανθρώπους μας».

Τόνισε, ακόμη, ότι βρισκόμαστε σε μία δύσκολη περίοδο σημειώνοντας πως δε θα μπορούσε η Εκκλησία να μην προβληματιστεί σε αυτήν τη νέα εποχή. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και στην προσπάθεια της Εκκλησίας στο διάβα των αιώνων να αντιμετωπιστούν αυτές οι δυσκολίες.

Μίλησε, επίσης, για τη συνεργασία της Εκκλησίας με άλλους φορείς, υπογραμμίζοντας πως «όταν συνεργαζόμαστε αντιμετωπίζουμε και τις μικρές και τις μεγάλες δυσκολίες».

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και στη σημαντική συμβολή του στην ανάπτυξη των παιδιών σχετικά με τη συμπεριφορά και την κοινωνικοποίησή τους και ευχαρίστησε τον κ. Δήμτσα για τη δράση του, ενώ αναφορικά με το νέο αυτό ιστορικό κτίριο που παραχώρησε ο Δήμος ευχήθηκε να παραδειγματιστούν τα παιδιά από τη ζωή της Λέλας Καραγιάννη.