Γνωστοί για τις απεριόριστες δυνατότητες εξέλιξης των μοντέλων της βαυαρικής εταιρείας οι μηχανικοί της BMW M προχώρησαν σε στοχευμένες επεμβάσεις στην, δεδομένα κορυφαία στην κατηγορία της, X5 αποδεικνύοντας ότι μπορούν να υπερβούν οποιοδήποτε όριο αρκεί να το αποφασίσουν.

Στην περίπτωση της έκδοσης X5 M Competition First Edition το απαράμιλλο στυλ του εμβληματικού μοντέλου αποκτά νέο νόημα το οποίο υπαγορεύει η τεχνολογία που εξασφαλίζει υπερ-υψηλές επιδόσεις και υπηρετεί η αισθητική που αναδεικνύει την «one of a kind» υπόστασή του.

Αυτή η limited-edition υλοποίηση που περιορίζεται αυστηρά στα 250 αυτοκίνητα για την παγκόσμια αγορά, εξασφαλίζει την αποκλειστικότητα η οποία αρμόζει στους ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης έκδοσης και τους καθιστά υπερήφανα μέλη ενός από πιο «κλειστά club» κατόχων BMW στην ιστορία της μάρκας.

Με στόχο την υπέρτατη εμπειρία οδήγησης, η X5 M Competition First Edition εξοπλίζεται με τον state-of-the-art V8 κινητήρα απόδοσης 625 ίππων με δύο υπερσυμπιεστές, την ειδικά εξελιγμένη για μοντέλα M ανάρτηση αλλά και το σύστημα τετρακίνησης M xDrive.

Η τεχνολογική υπεροχή της συγκεκριμένης έκδοσης δεν αποκαλύπτεται μόνο από τα κορυφαία μηχανολογικά χαρακτηριστικά της αλλά και από επιλογές όπως η χρήση CFRP (πλαστικού υλικού ενισχυμένου από ανθρακονήματα το οποίο η BMW αξιοποιεί εδώ και χρόνια σε hi-tech μοντέλα ευρείας παραγωγής όπως η M3 CSL και τα ηλεκτρικά i3 και i8) επιτυγχάνοντας μεταξύ άλλων και χαμηλότερο βάρος.

Ετσι το κάλυμμα του κινητήρα M Carbon και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών αποπνέουν μία διακριτική αγωνιστική αίσθηση τονίζοντας τον ξεχωριστό χαρακτήρα αυτού του Sport Activity Vehicle (SAV) σε συνδυασμό με την απόχρωση Frozen Dark Silver της BMW Individual που αναδεικνύει το design των νέων BMW X5 M Competition.

Η ματ απόχρωση φέρνει στο φως τις μυώδεις αναλογίες, τις καθαρές φόρμες και τα στοιχεία ταυτότητας Μ ανεξάρτητα από τη γωνία θέασης του αμαξώματος, με το οπτικό αποτέλεσμα να ολοκληρώνεται από τους τροχούς αλουμινίου M (με σχέδιο ακτίνων σχήματος αστεριού και πολύ γυαλιστερό Jet Black φινίρισμα) διαστάσεων 21 ιντσών μπροστά και 22 ιντσών πίσω.

Στο εντυπωσιακό εσωτερικό της X5 M Competition First Edition ξεχωρίζουν ανάμεσα στα άλλα η πλήρως δερμάτινη επένδυση BMW Individual Merino σε αποκλειστική διχρωμία Silverstone/Midnight Blue η οποία εναρμονίζεται με τους διαθέσιμους χρωματισμούς εσωτερικού της σειράς BMW Individual, τα ένθετα από Black Alcantara στα μαξιλάρια των καθισμάτων, οι ραφές σε Sakhir Orange οι οποίες τονίζουν τη σπορ σχεδίαση των καθισμάτων πολλαπλών λειτουργιών M αλλά και οι ραφές στις επενδύσεις των θυρών και στο ταμπλό οι οποίες δημιουργούν αντίστοιχα ελκυστικές αντιθέσεις.

Παράλληλα, οι διακοσμητικές επενδύσεις από ανθρακόνημα και η ασημί επιγραφή “First Edition 1/250” υπενθυμίζουν τον αποκλειστικό χαρακτήρα της έκδοσης η οποία κατασκευάζεται στο Spartanburg των Η.Π.Α.

Στο παρασκήνιο

Το ύφος και οι δυνατότητες της X5 M Competition First Edition προϊδεάζουν για το κοινό στο οποίο απευθύνεται, ωστόσο το μέγεθος της ελληνικής αγοράς σε συνδυασμό με την πολύ περιορισμένη παραγωγή του μοντέλου καθιστούν επίτευγμα την άφιξή του στη χώρα μας. Το πως ακριβώς συνέβη αυτό περιέγραψε στο Autohub ο κ. Διονύσης Παναγόπουλος Γενικός Διευθυντής BMW, MINI, BMW Motorrad Σφακιανάκης.

O κ. Διονύσης Παναγόπουλος Γενικός Διευθυντής BMW, MINI, BMW Motorrad Σφακιανάκης

«Στη BMW Σφακιανάκης επικεντρωνόμαστε στις εξαιρετικές εμπειρίες που αρμόζει να απολαμβάνουν οι σύγχρονοι και απαιτητικοί πελάτες μας. Η πιστοποίηση του M Certified Dealer με την οποία διακρινόμαστε για σειρά ετών διασφαλίζει την απόλυτη εμπειρία Μ που ταιριάζει στο ιδιαίτερο και ασυμβίβαστο οδηγικό ταπεραμέντο τους. Πρόσφατα αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τον εξειδικευμένο χώρο παρουσίασης των μοντέλων Μ στην έκθεση μας στο Μαρούσι. Η μεταφορά αυτή συνέπεσε με την έλευση ενός πραγματικά μοναδικού και σπάνιου αυτοκινήτου, αφού παγκοσμίως θα παραχθούν μόνο 250 αντίστοιχα. Είμαστε περήφανοι λοιπόν που το BMW X5M Competition First Edition αυτή τη στιγμή κοσμεί το M Showroom μας στο Μαρούσι» υπογράμμισε ο κ. Παναγόπουλος προσδιορίζοντας το προφίλ των ενδιαφερομένων.

«Είναι σαφές ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο απευθύνεται σε όσους επιδιώκουν να κατακτήσουν την κορυφή και σε εκείνους που δεν συμβιβάζονται παρά μόνο με μια συγκλονιστική εμπειρία οδήγησης που μόνο αυτοκίνητα όπως η BMW X5 Competition μπορούν να προσφέρουν. Όπως, όμως, οι πελάτες μας έτσι και εμείς στην BMW Σφακιανάκης δεν συμβιβαζόμαστε και καθημερινά διεκδικούμε περισσότερα. Αποδεικνύοντας επανειλημμένα ότι είμαστε σε θέση να επιτύχουμε τις δεσμεύσεις μας θεωρούμε ότι συμβάλλαμε ώστε η απόφαση για την έλευση αυτού του αυτοκινήτου να γίνει αρκετά πιο εύκολη. Άλλωστε ήταν μια ευκαιρία το εργοστάσιο να επιδείξει την εμπιστοσύνη του σε dealers όπως η BMW Σφακιανάκης που επενδύουν συνεχώς σε πιστοποιημένο προσωπικό, σύγχρονες εγκαταστήσεις, νέες τεχνολογίες, καινοτόμες τεχνικές εξυπηρέτησης των πελατών και που δημιουργούν με πάθος την επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης».