Στα πλαίσια της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών, το Σάββατο 22 Μαίου 2021 με εφαλτήριο την πόλη του Βόλου, διοργανώνεται η 1η Διαδικτυακή Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας με τίτλο #Love30_Volos.
Η 6η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών είναι γεγονός. Από τις 17 μέχρι και τις 23 Μαΐου 2021, άνθρωποι από όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα που ακούει στην φράση #Love30.
To #Love30, αντικατοπτρίζει την αγάπη μας για την ασφαλή κυκλοφορία, την συνύπαρξη και την βιώσιμη κινητικότητα, για κάθε χρήστη του δρόμου, ζητώντας την μείωση του ορίου ταχύτητας εντός των κατοικημένων περιοχών στα 30 χλμ\/ώρα.
– Με την αποδεδειγμένη παγκοσμίως αιτία πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων συμβάντων, να είναι η υπερβολική ταχύτητα κίνησης των οχημάτων εντός των περιοχών κατοικίας.
– Με την ανάγκη να περιοριστούν τα τροχαία συμβάντα και οι επιπτώσεις αυτών.
– Με την αναζήτηση μιας βιώσιμης και ασφαλούς πόλης.
– Με την πεποίθηση πως όλοι μαζί, οι πολίτες, οι ιδιωτικοί και οι δημόσιοι φορείς, μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα των μετακινήσεων μας, oι εισηγητές της 1ης Διαδικτυακής Ημερίδας Οδικής Ασφάλειας #Love30_Volos θα προσπαθήσουν να προβάλλουν το έργο τους, τον εθελοντισμό, την οδική παιδεία και την κυκλοφοριακή αγωγή, με σκοπό να αφυπνίσουν και να ενώσουν τις δυνάμεις μας για ένα καλύτερο αύριο στους δρόμους.
Στις έξι ώρες της Online ημερίδας θα υπάρχουν 4 θεματικές:
 – 6η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας #Love30
– Η Οδική Παιδεία, Προτεραιότητα για Όλες τις Κοινωνικές Ομάδες
– Ιδιωτικοί – Δημόσιοι Φορείς και Οδική Ασφάλεια
– Η Οδική Ασφάλεια από Άλλη Οπτική Γωνία
Οι θεματικές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα που ξεκινά από τους Πολίτες και καταλήγει στους Θεσμούς. Που ξεκινά από τον Πεζό και τον Ποδηλάτη και καταλήγει στον Οδηγό. Που ξεκινά από το Μικρό Παιδί και καταλήγει στον Ηλικιωμένο, από τον Ερασιτέχνη Οδηγό και καταλήγει στον Οδηγό Αγώνων. Ζέττα Μ. Μακρή

Χαιρετισμό στην ημερίδα θα κάνουν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Ζέτα Μακρή, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ιωάννης Κεφαλογιάννης , η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, το μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων Νόνη Δούνια ενώ στη στρογγυλή τράπεζα, στο κλείσιμο της ημερίδας, θα λάβει παραβρίσκεται ο κ. Δημήτρης Μαρίτσας, διευθυντής Γραφείου Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Η 1η Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας είναι εμπνευσμένη και οργανωμένη από τον Απόστολο Μπίκο – Εκπαιδευτή Οδηγών, Κυκλοφοριακής Αγωγής και Αστικής Ποδηλασίας, με έδρα την πόλη του Βόλου και Πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ελλάδος (Ο. Ε. Υ. Ο. Ε)

Για πληροφορίες στον σύνδεσμο της Εκδήλωσης στην Πλατφόρμα Κοινωνικής Δικτύωσης του Facebook: https://fb.me/e/1mbJA5lGO