Μετά από πάμπολλες ανεπίσημες κατασκοπικές λήψεις, ήρθε η σειρά των επίσημων εικόνων με καμουφλάζ, να προσφέρουν μια ακόμα καλύτερη οπτική για την νέα γενιά της Σειράς 2 Coupe η οποία όπως είναι γνωστό θα μείνει πιστή στις ρίζες της, προσφέροντας μια αυθεντική σπορ εμπειρία χάρη και πισωκίνητο χαρακτήρα της.

Οι νέες καμουφλαρισμένες εικόνες αποτυπώνουν, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, την ισχυρότερη κατά το λανσάρισμα έκδοση M420i xDrive  και την 230i οι οποίες ξεχωρίζουν από τις τραπεζοειδείς και τις στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης αντίστοιχα.

Η αλήθεια είναι ότι οι νέες εικόνες δεν αποκαλύπτουν πολλά περισσότερα σε σχέση με όσα έχουμε κατά καιρούς αντικρίσει από τις κατασκοπικές λήψεις. Επιβεβαιώνουν ωστόσο, ότι εκτός από την πισωκίνητη πλατφόρμα που παραπέμπει στην παράδοση της βαυαρικής φίρμας, η νέα Σειρά 2 Coupe δεν θα ενστερνιστεί την τάση των υπερμεγέθων νεφρών που εμφανίστηκαν στο μεγαλύτερο coupe των Βαυαρών, υιοθετώντας μια πιο προσγειωμένη εμφάνιση. Αυτό που θα διατηρήσει επίσης είναι την τυπική σιλουέτα πισωκίνητου coupe με το μακρύ καπό και το κοντό πίσω τμήμα, αν και κάθε άλλο παρά έκπληξη θα αποτελούσε η αύξηση των διαστάσεων της.

Από τα περιορισμένα στοιχεία που έχει δώσει η BMW σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, προκύπτει ότι η έκδοση M αναμένεται να αποδίδει περί τους 375 ίππους και θα διαθέτει τετρακίνηση. Αυτή θα μεταδίδεται με την συνδρομή ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων. Παράλληλα, σύμφωνα με τις συστάσεις, η κατανομή του βάρους θα προσεγγίζει το «απόλυτο» 50/50.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την μετάδοση της κίνησης, ακόμα και στις τετρακίνητες εκδόσεις, η προτεραιότητα στην κατανομή ροπής θα δίνεται στον πίσω άξονα ο οποίος στην περίπτωση της Μ έκδοσης θα επωφελείται επιπλέον από μπλοκέ διαφορικό.

Επιπλέον, η BMW υπόσχεται βελτιωμένη στρεπτική ακαμψία κατά 12% σε σχέση με το παρελθόν ενώ τα μεγαλύτερα μετατρόχια τόσο στον μπροστινό όσο και στον πίσω άξονα θα εγγυώνται ακόμα μικρότερες κλίσεις υπό πίεση κατά τις αλλαγές κατεύθυνσης, κατ΄επέκταση και μια πιο δυναμική οδική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, η M έκδοση θα επωφεληθεί από ηλεκτρονικά ελεγχόμενα και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ ενώ θα προσφέρει και τη δυνατότητα επιλογής σπορ συστήματος διεύθυνσης μεταβλητού λόγου με πιο δυναμική ρύθμιση.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, η αποκάλυψη της BMW Σειράς 2 Coupe αναμένεται να γίνει προς το τέλος του καλοκαιριού με την προοπτική να διατεθεί από τα τέλη της χρονιάς. Η κορυφαία έκδοση Μ2 αναμένεται να ακολουθήσει το 2023.