Ο κλοιός στενεύει γύρω από τον Πέτρο Φιλιππίδη μετά την ποινική δίωξή του για τρία κακουργήματα. Υπενθυμίζουμε ότι ο ηθοποιός αντιμετωπίζει κατηγορία για βιασμό αλλά και κατηγορία για δύο απόπειρες βιασμού.

Οι βαριές κατηγορίες μένουν να αποδειχθούν στο δικαστήριο, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει κυρίως με βάση μαρτυρίες. Το γεγονός ότι το ΣΕΗ έχει κάνει τη δική του διερεύνηση και έχει προσκομίσει στοιχεία στον εισαγγελέα, έχει παίξει προφανώς ρόλο για να ασκηθεί η βαρύτατη δίωξη.

Ο ρόλος των μαρτύρων στην υπόθεση είναι ιδιαίτερα κρίσιμος, καθώς δεν υπάρχει πχ κάποια ιατροδικαστική έρευνα, και έτσι το δικαστήριο θα κληθεί να ακούσει και να αξιολογήσει τα όσα έχουν να πουν και οι δύο πλευρές.

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη, οι μάρτυρες υπεράσπισης είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για να πετύχει μία ευνοϊκότερη καταδίκη ή ακόμα και αθώωση.

Ο ίδιος εκ μέρους του δικηγόρου του επιμένει στην αθωότητά του και δηλώνει ότι θα μιλήσει όταν έρθει η ώρα. Η υπερασπιστική του γραμμή, αναφέρει ότι όλα είναι ψέματα και αυτό θα αποδειχθεί στο δικαστήριο.

Προς επίρρωση του επιχειρήματός του έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής στον εισαγγελέα 7 μάρτυρες. Μία εξ αυτών είναι η σύζυγός του, που φαίνεται να τον στηρίζει. Τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Ο Θέμης Σοφός, συνήγορος του ηθοποιού, αναφέρθηκε στην μαρτυρία της συζύγου του. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγος του ηθοποιού κατέθεσε πως γνωρίζει τις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον σύζυγό της και πως για μία εξ αυτών γνωρίζει γιατί έκανε την καταγγελία και τί ζητούσε από τον σύζυγό της.

Μετά την απόφαση του εισαγγελέα για ποινική δίωξη του ηθοποιού, η υπόθεση περνά στα χέρια του ανακριτή που αναμένεται να αρχίσει νέο γύρο καταθέσεων και να αποφανθεί εάν απαιτείται προφυλάκισή του.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης διευκρίνισε πως σε περίπτωση που ο Φιλιππίδης κριθεί ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες, τότε ενδέχεται να καταδικαστεί και σε 20 έτη. Ο ίδιος έκρινε πως ο ηθοποιός θα κληθεί για απολογία εντός του καλοκαιριού.

Παρόλα αυτά δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η στήριξη της Ελπίδας Νίνου στον σύζυγό της μετά την απαγγελία κατηγοριών. Τώρα πλέον ο εισαγγελέας έχει βρει επαρκείς ενδείξεις για τα εγκλήματα που κατηγορείται ο ηθοποιός, και η σύζυγός του μπορεί και να άρει την στήριξή της. Επίσης δεν είναι ίδια διαδικασία η κατάθεση σε εισαγγελέα πριν υπάρξει κατηγορία και το ίδιο η μαρτυρία στο δικαστήριο.

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι όχι μόνο περνάει κρίση αλλά έχει πάρει και τον δρόμο του διαζυγίου.

Συγκεκριμένα, η Ελπίδα Νίνου, μην αντέχοντας αυτό το βάρος, έχει προχωρήσει στις διαδικασίες του διαζυγίου με τη σύμφωνη γνώμη και του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος ζει απομονωμένος μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στηριζόμενος ψυχολογικά με βαριά φαρμακευτική αγωγή.

Η άσκηση της ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για έναν βιασμό και δυο απόπειρες ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Φήμες αναφέρουν ότι στη βίλα του στο Ψυχικό οι καβγάδες είναι ομηρικοί για το δρόμο που πήρε η ζωή τους, και ο ηθοποιός έχει ζητήσει ο ίδιος διαζύγιο.