Φωτογραφίες: Automedia

Η ηλεκτροκίνητη iX3 παρουσιάστηκε μόλις τον Ιούλιο του 2020, ωστόσο ήδη η BMW ετοιμάζει την ανανεωμένη εκδοχή της. Αν αυτό προκαλεί εντύπωση με δεδομένους τους συνήθεις κύκλους ανανέωσης των μοντέλων, ο λόγος είναι ότι η iX3 προέκυψε με βάση την ήδη υφιστάμενη Χ3 η οποία είχε πρωτοπαρουσιαστεί το 2017 και η οποία πλέον βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης.

To ίδιο μονοπάτι ακολουθεί λοιπόν και η iX3 η οποία αν και είναι ένα από τα νεότερα μοντέλα της BMW, κάνει τα πρώτα της βήματα στα πεδία δοκιμών.

Μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει ότι εκτός από την εναρμόνιση με την συμβατική Χ3, η συγκεκριμένη iX3 δείχνει να επωφελείται από μια σειρά χαρακτηριστικών M Performance, στοιχεία που με τη σειρά τους «προδίδουν» την παρουσία ενός ισχυρότερου ηλεκτρικού συνόλου.

Σύμφωνα με τα όσα ήδη έχει ανακοινώσει η BMW, η επιπλέον ισχύς θα προέλθει από την παρουσία δύο ηλεκτρικών μοτέρ τα οποία πλην της μεγαλύτερης απόδοσης θα εξασφαλίζουν και τετρακίνηση.

Δεν θα αποτελούσε έκπληξη η BMW να αξιοποιήσει το ίδιο σύνολο που έχει προαναγγείλει για το i4 M Performance το οποίο όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα προσφέρει ισχύ 530 ίππων.

Δεδομένα βέβαια και στην ανανεωμένη εκδοχή της iX3 θα υπάρξει η εμπροσθοκίνητη έκδοση των 286 ίππων η οποία συνδυάζεται με μπαταρία 80 kWh προσφέροντας αυτονομία 460 χλμ.

Σε ό,τι αφορά τις διαφορές σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή της iX3, μια προσεκτική παρατήρηση, αποκαλύπτει νέους προφυλακτήρες, ορισμένες ακόμα εισαγωγές αέρα μπροστά από τους θόλους καθώς και νέα φωτιστικά σώματα με διαφορετικής αισθητικής LED ημέρας. Διαφορές, τουλάχιστον στην περίπτωση του συγκεκριμένου δοκιμαστικού πρωτοτύπου εντοπίζονται και στον αεροδυναμικό διαχύτη καθώς και στα κατώτερα πλευρικά τμήματα.

Στοχευμένες βελτιώσεις αναμένονται και στο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης το οποίο «μοιραία» θα εμπλουτίσει τις διαθέσιμες εφαρμογές του.

Εξίσου δεδομένα η ανανεωμένη iX3 θα εξακολουθήσει να προσφέρει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης μέσω του κυκλώματος 150 kW το οποίο στην μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του μοντέλου θα προσφέρει τη δυνατότητα αναπλήρωσης της ενέργειας κατά 80% σε μόλις μισή ώρα.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο εμφάνισής της, η ανανεωμένη iX3 αναμένεται να παρουσιαστεί το 2022.