Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τη γιορτή της Μητέρας

Χιλιάδες τριαντάφυλλα στις Πειραιώτισσες μητέρες σε διάφορα σημεία της πόλης, Τζάνειο και Μεταξά

Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τον σπουδαίο και πολυσήμαντο ρόλο της μητέρας, με μια συμβολική δράση. Σήμερα, ανήμερα του εορτασμού της γιορτής της Μητέρας, προσέφερε χιλιάδες τριαντάφυλλα στις Πειραιώτισσες μητέρες στις γειτονιές της πόλης, καθώς και στα δύο μεγάλα νοσοκομεία του Πειραιά.

Στόχος του Δήμου Πειραιά ήταν να δείξει την ευγνωμοσύνη του στο πιο αγαπημένο πρόσωπο της ζωής του ανθρώπου, αναγνωρίζοντας την προσφορά του τόσο στην οικογένεια, όσο και στην κοινωνία.

*Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κοροναϊού.

Χιλιάδες τριαντάφυλλα στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες

Από νωρίς το πρωί και έως αργά το μεσημέρι, προσφέρθηκαν στις μητέρες τριαντάφυλλα στον Σταυρό της Πειραϊκής (Α΄ Δημοτική Κοινότητα), στο Πασαλιμάνι (Β΄ Δημοτική Κοινότητα), στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο (Γ΄ Δημοτική Κοινότητα), στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος» στα Καμίνια (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα) και στην πλατεία Θεμιστοκλή (Ε΄ Δημοτική Κοινότητα).

Παράλληλα, στο Πασαλιμάνι οι μητέρες με τα παιδιά τους είχαν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν στο ειδικά διαμορφωμένο photobooth, αλλά και να εκτυπώσουν δωρεάν τις φωτογραφίες τους, με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Kodak. peiraias giorth tis mhteras

Μια αγκαλιά λουλούδια στα δύο νοσοκομεία του Πειραιά

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τις γιατρούς, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, αλλά και τις ασθενείς στο Τζάνειο και στο Μεταξά. Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τα δύο μεγάλα νοσοκομεία, προσέφερε δύο τεράστια μπουκέτα με εκατοντάδες τριαντάφυλλα, έχοντας τη σκέψη του στις μητέρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και σε όσες νοσηλεύονται. Τα τριαντάφυλλα ήταν σε κλειστή ατομική συσκευασία για λόγους προστασίας της υγείας.

Επίσης, σήμερα, ανήμερα του εορτασμού, θα φωτιστεί το Άγαλμα της Μητέρας, επί της Βασιλέως Γεωργίου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε:

«Επιθυμία μας με τις δράσεις που διοργανώσαμε και εφέτος για τη Γιορτή της Μητέρας, ήταν να εκφράσουμε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στις μητέρες μας, που μας προσφέρουν καθημερινά την ανιδιοτελή τους αγάπη, στις συζύγους μας που φέρνουν στον κόσμο τα παιδιά μας, στις μητέρες εργαζόμενες και σε όλες τις γυναίκες που μεγαλώνουν παιδιά με υπομονή και θυσίες, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Η μητέρα αποτελεί τον στυλοβάτη της οικογένειας και η προσφορά της είναι ανεκτίμητη.

Εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, οι οποίες δεν επιτρέπουν εκδηλώσεις, σκεφτήκαμε να προσφέρουμε ένα συμβολικό δώρο στις Πειραιώτισσες μητέρες στις γειτονιές της πόλης μας,

καθώς και στα δύο μεγάλα νοσοκομεία του Πειραιά. Διανύουμε μια δύσκολη εποχή και έχουμε όλοι ανάγκη από στιγμές που περνούν μηνύματα αγάπης, ελπίδας και αισιοδοξίας. Δίνοντάς τους ένα τριαντάφυλλο μοιράσαμε πολλά χαμόγελα. Είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για τις μητέρες μας που μας δίδαξαν τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πορευόμαστε στη ζωή μας.

Χρόνια πολλά, σε όλες τις Μητέρες!». dp IMG 0117

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, επεσήμανε:

«Τιμήσαμε και εφέτος τη γιορτή της Μητέρας με συμβολικές δράσεις στην πόλη μας, προκειμένου να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας στον σημαντικότερο άνθρωπο της ζωής μας. Η μητέρα είναι ιερό πρόσωπο, σημείο αναφοράς και πυλώνας της οικογένειας και ο ρόλος της, εν μέσω πανδημίας, έγινε ακόμα πιο δύσκολος, πιο σύνθετος και απαιτητικός. Μια μικρή, συμβολική κίνηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη τους, την αδιάλειπτη προσφορά και την αφοσίωσή τους».

Στη δράση στο Πασαλιμάνι παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας και η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κα Κυριακή Μπουρδάκου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία