Νουντλς με λάπαθα, κόλιαντρο και γάλα καρύδας

Αν δεν σας αρέσει ο κόλιαντρός, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με μαϊντανό.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 35΄-40΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

3 καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)

1 κομμάτι τζίντζερ πάχους 2 εκ., χοντροτριμμένο

½ κ.γ. κουρκουμάς

2 φλ. κόλιαντρος, χοντροκομμένος

1/3 φλ. δυόσμος, χοντροκομμένος

¼ φλ. ελαιόλαδο

750 ml γάλα καρύδας

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

4 φλ. λάπαθα, χοντροκομμένα

300 γρ. νουντλς της αρεσκείας μας

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Χτυπάμε στο μούλτι τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, τον κόλιαντρο, τον δυόσμο και 2 κ.σ. νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν κάπως. Καθώς χτυπάμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά μέχρι να γίνει απαλό το μείγμα. Το αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σκουρύνει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τον χυμό και 3 φλ. νερό. Μόλις κοχλάσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά. Προσθέτουμε τα λάπαθα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά να μαλακώσουν.

Ετοιμάζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα από πάνω.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk