Ένα πέναλτι… φάντασμα τον έφερε πίσω στο σκορ. Ένα δικό του τον έβαλε και πάλι στο… κόλπο. Και ένα δοκάρι στο φινάλε του στέρησε την ευκαιρία να βρεθεί στον… σβέρκο της ΑΕΚ και να στείλει την πίεση σε εκείνη λίγη ώρα πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός έκανε σχεδόν τα πάντα σωστά στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά για τέταρτη φορά σε ισάριθμες αναμετρήσεις φέτος δεν τον κέρδισε.

Το τελικό 2-2 αφήνει με πικρία τους πράσινους, που έχασαν μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρουν το ματς, με κυριότερη το δοκάρι του Σανκαρέ στο 90′. Και με απολύτως δικαιολογημένα παράπονα από τον διαιτητή Γκορτσίλα, που είδε πέναλτι τη… βουτιά του Μπαράλες στο πρώτο μέρος, πέναλτι το οποίο έβαλε μπροστά στο σκορ με 1-2 του Αρκάδες. Ο Σουάρεθ είχε ανοίξει το σκορ, δύο γκολ ο Χατζηγιοβάνης για τον Παναθηναϊκό, που πλέον περιμένει… δώρο από τον ΠΑΟΚ.

Η ανάγκη για νίκη ήταν επιτακτική για τον Παναθηναϊκό, με τον Λάζλο Μπόλονι να χάνει την τελευταία στιγμή έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του, καθώς ο Μαουρίσιο ένιωσε σφίξιμο στη γάμπα στο τελευταίο σπριντ της προθέρμανσης και τη θέση του πήρε ο Αλεξανδρόπουλος. Μια αναγκαστική αλλαγή που του… βγήκε πάντως, καθώς ο νεαρός ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου και μαζί με τους Βιγιαφάνιες και Ενγκμπακοτό έδιναν επιθετικότητα στον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του αγώνα.

Οι πράσινοι μπήκαν με σκοπό να πιέσουν ψηλά και να ασκήσουν πίεση, όμως ο Αστέρας ήταν αυτός που τους… πάγωσε και προηγήθηκε στο ματς μόλις στην πρώτη του καλή επιθετική ενέργεια. Στο 10′ ο Κώτσιρας έβγαλε υπέροχη σέντρα για τον Σουάρεθ, που ανενόχλητος μέσα από την περιοχή πήρε την κεφαλιά για το 0-1. Ένα γκολ που φάνηκε να κόβει τα πόδια των παικτών του Μπόλονι, οι οποίοι άργησαν να αντιδράσουν και να βγάλουν ευκαιρίες.

Χρειάστηκε ένα τραγικό λάθος του Παπαδόπουλου προκειμένου ο Παναθηναϊκός να βρει τον τρόπο να φέρει το ματς στα ίσια. Στο 28′ ο Βιγιαφάνιες είδε την κίνηση του Χατζηγιοβάνη στην πλάτη της άμυνας, του πέρασε την μπάλα, ο Παπαδόπουλος βγήκε πολύ από την εστία του με τον Χατζηγιοβάνη να του τσιμπάει την μπάλα και να ισοφαρίζει σε κενή εστία.

Πέναλτι… εφεύρεση από τον Γκορτσίλα

Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ ήταν εκείνοι που είχαν τον έλεγχο και αναζητούσαν και ένα δεύτερο τέρμα πριν φύγουν οι δύο ομάδες για τα αποδυτήρια, με τον Ενκγμπακοτό να απειλεί με κεφαλιά στο 35′, αλλά στο 37′ ήρθε ένα πέναλτι… εφεύρεση του Γκορτσίλα. Ο Μπαράλες έπεσε στην περιοχή, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, αλλά πηγαίνοντας στο VAR όλοι θεώρησαν πως θα το πάρει πίσω, μιας και ο Πούγγουρας δεν του έκανε το παραμικρό. Παρ’ όλα αυτά ο Γκορτσίλας επέμεινε στην απόφασή του, δείχνοντας την άσπρη βούλα, με τον Μπαράλες να βρίσκει την ευκαιρία για το 1-2, λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε αλλά ατύχησε. Βρήκε την ισοφάριση νωρίς, μόλις στο 53′, όταν κέρδισε πέναλτι χάρη στην επέμβαση του VAR. Ο Σουάρεθ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, ο Γκορτσίλας δεν το είδε, αλλά από το VAR τον κάλεσαν για να το ελέγξει, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Χατζηγιοβάνης το εκτέλεσε και ισοφάρισε σε 2-2, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει από εκεί και πέρα… μανιωδώς το τρίτο γκολ, αλλά να στέκεται άστοχος και άτυχος.

Οι πράσινοι πίεσαν ασφυκτικά τον Αστέρα, που απλά αμυνόταν, είχαν μεγάλες ευκαιρίες με τον Χουάνκαρ και τον Πούγγουρα, αλλά τη μεγαλύτερη όλων την έχασε ο Σανκαρέ. Στο 90′ έπειτα από κάθετη πάσα του Καρλίτος βγήκε μόνος του απέναντι στον Παπαδόπουλο όμως το πλασέ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και κάπου εκεί χάθηκαν οι ελπίδες του Παναθηναϊκού για ανατροπή και νίκη.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Βέλεθ, Πούγγουρας (80′ Σανκαρέ), Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (80′ Αίτόρ), Νιας, Βιγιαφάνιες, Ενγκμπακοτό (73′ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα (66′ Καρλίτος)

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Βαλιέντε, Τιλίκα (80′ Κρίσπι), Μπαράλες (56′ Τζήμας), Μουνάφο, Σουάρεθ, Ριέρα (56′ Ροντρίγκο Γκόμες), Κώτσιρας, Σίτο (56′ Αλί Μπαμπά), Χριστόπουλος