Μπρόκολο στον φούρνο με κουκουνάρι

Το μίσο είναι μια πάστα που φτιάχνεται από σόγια, ρύζι ή κριθάρι και έχει υποστεί ζύμωση με έναν μύκητα. Είναι βασικό συστατικό της γιαπωνέζικης κουζίνας. Θα το βρούμε, όπως και τη σόγια σος, σε παντοπωλεία με έθνικ προϊόντα και σε μεγάλα σουπερμάρκετ.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 5΄, Ψήσιμο 30΄

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

1 μπρόκολο, περίπου 500 γρ., σε μπουκετάκια

2 κ.σ. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο

2 κ.σ. σόγια σος, με λίγο αλάτι

2 κ.σ. γλυκιά τσίλι σος

2 κ.γ. μίσο

2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρντισμένο*

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο, τη σόγια σος, την τσίλι σος και το μίσο. Ρίχνουμε μέσα τα μπουκετάκια του μπρόκολου και ανακατεύουμε για να πάει παντού το μείγμα. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 10΄, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Ρίχνουμε το κουκουνάρι και σερβίρουμε..

* Σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, ρίχνουμε τους κουκουναρόσπορους και ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk